29 Mart 2007

Bisküvi Pastası

Bisküvi Pastası

KLASİK ANNE PASTASI :)
Dün akşam milli maçı izlemek için arkadaşlar ve çekirdek ailemiz bizde toplandık.
Ben çayın yanına daha fazla şeyler hazırlamayı planlarken aniden grip olduğum için yapabileceğim en kolay pastayı yaptım, ama görüntüsü de tadı da çok güzeldi, gelen yorumlarda çok olumluydu.

Malzemeler
  • 2 Paket Pötibör (Sade) Bisküvi
  • 1,5 Paket (Kakaolu) Piknik Bisküvi
  • 1 Paket Muzlu Puding
  • 2 Su Bardağı Süt (Pudingi pişirmek için)
  • 1 Su Bardağı Su (Pudingi pişirmek için)
  • 1/2 Paket Hazır Çikolata Sosu
  • 1 Bardak Süt (Çikolata sosu pişirmek için)
  • 1 Çay Bardağı Fındık Kırığı
  • 2 Yemek Kaşığı Portakal Reçeli

Yapılışı

  • Kare yada dikdörgen bir borcama, bir kat sade bisküvi dizin, üzerine muzlu pudingin bir kısmını yayın, sonra bir kat kakaolu bisküvileri dizin ve kalan pudingi yayın.
  • Fındık kırığı ve portakal marmeladını küçük küçük noktalar halinde serpin.
  • Tekrar sade bisküvileri bir kat dizin, üzerine çikolata sos yayın,üzerine kakaolu bisküvi ve en üste tekrar çikolata sos dökün.
  • Pastanın üstünü süslemek için artan bisküvileri robotta çekin, üzerine bolca serpin, fındık ve ceviz gibi duruyor, ama yerken çok daha lezzetli oluyor.
  • Arasına isterseniz muz da koyabilirsiniz ama pudingin kokusu zaten çok yoğun, muz varmış gibi, gerek kalmıyor.

NOT 1: Pudingi pişirirken 3,5 bardak süt yerine, 2.5 bardak süt ve 1 bardak su ile pişiriyorum, daha hafif oluyor.

NOT 2: Pudingide, çikolata sosuda mikrodalga fırında pişiriyorum, başında beklemeden çok pratik oluyor, o pişerken ben de bisküvileri diziyorum.

4 yorum:

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) dedi ki...

biskuvili pastaların hepsini severim, fotograflar cok bastan cikarici elinize saglik, emel

Adsız dedi ki...

Sitenizi google aracılığı ile buldum.Nefis tarifleriniz var.Bence yaptıklarınızın lezzetli olmasının en önemli sebebi samimi ve sıcacık olmanız.Sanırım yaptıklarına sevgisini katanlardansınız.

Bir sorum olacak.Pudingi mikrodalgada nasıl pişiriyorsunuz?Çok ilginç geldi de bu.

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Emel;
Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Sevgilerimle.

İsimsiz;
Ne güzel sözler bunlar, çok mutlu oldum çok teşekkür ederim. Haklısın, mutfakta olmak ve bir şeyler pişirmek beni çok mutlu ediyor, sevgi ile yapıyorum.

Mikrodalga'da puding pişirmek bana çok sıradan geldiği için, yazıda belirtmemiştim. Ama daha öncede çok soran olduğu için, puding yazısında anlattım, linkini yazıya ekledim.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

mrb.
pasta çok güzel görünüyor. Bu tarifi eve gidince deneyeceğim.
Ama mikrodalga fırın bildiğim kadarayıla besin derini çok düşürüyor.Çiçekle ilgili bir deney yapılmıştı ve orda mikro dalgada ısıtılıp soğutulan su ile beslenen çiçek solmuştu :( Yaydığı dalgalar çok zararlıymış...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin