ÇAKMA ÖZBEK PİLAVI :)
Geçtiğimiz aylarda internette çeşitli pilav tarifleri araştırırken, sıkça rastladığım bir çeşitti; Özbek pilavı.
Ben her zamanki gibi tariflerin hepsini okuyup, en pratik hale nasıl getiririm planları yaparken, aklıma annemin çok sık yaptığı havuçlu pilav geldi. Aynı pilava birde tavuk ekledimmi olur sana Özbek pilavı dedim:)
Zaten blogdaki tariflerin, yüzde sekseninde en çok geçen kelime; pratiktir sanırım :) Hatta baktım bu işi abartıyorum, bu isimle bir etiket bile oluşturdum.
Ailenin diğer hünerli bayanları olmasa, hakkını veremeyip, blogun adını "pratik bayan" olarak değiştirmem gerekecek :)
Annem havuçlu pilavı şahane yapar (zaten neyi kötü yaparki?) ben dediğim gibi sadece tarifin üzerine tavuk ekledim. Tavuk göğüs etini biraz tatsız ve kuru bulduğum için de but ile yaptım. Hatta haşlamaya oranla daha lezzetli bulduğum için kavurarak ekledim. Siz damak zevkinize göre, ister göğüs eti ile ve haşlayarak da ekleyebilirsiniz.
Tavuklar, pilav piştikten sonra eklendiği için, pilav aynı zamanda bir ana yemek oluyor. Yani kızartma tavuk-pilav ikilisini birleştirmiş oluyoruz :)
Malzemeler
- 2 Su Bardağı Pirinç
- 3 Su Bardağı (kaynar) Su
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 3/4 Su Bardağı (rendelenmiş) Havuç
- 1 Adet Tavuk But
- 1 Adet Tavuk Bulyon
- Tuz
Yapılışı
- Pirinci, mantarlı dereotlu pilav tarifindeki gibi ıslatın. 30 dk. kadar beklettikten sonra, musluğun altında kevgirden akan su iyice berraklaşıncaya kadar yıkayın.
- Tavuk etini küçük küçük doğrayın. Bir tavada, yarım çay bardağı su ile orta ateşte arada karıştırarak pişirin. (Tavuklar önce su salacak, sonra suyunu çekecektir) Tavuklar suyunu çekip, pişince 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip, sürekli karıştırarak kızartın. (Renginin hafifçe turuncu olması yeterli, dikkat edin kuruyup kabuk gibi olmasınlar)
- Ayrı bir kapta kaynar suyun içinde, bulyonu eritin.
- Pirinçleri ve havucu, 1 çay bardağı sıvı yağ ile 5-6 dk. kavurun. Bulyonlu kaynar suyu ekleyin. 2-3 dk. harlı ateşte, sonra altını kısarak suyunu çekinceye kadar 10-15 dk. pişirin. Altını kapatınca tavukları üzerine serpin ve üzerine bir kağıt havlu koyarak 15-20 dk. dinlendirin.
- Servis yapacağınız zaman iyice karıştırın. Renkli bir pilav yapmak isterseniz, bu aşamada kıyılmış dereotu ekleyebilirsiniz.
16 yorum:
Mügecim merhaba ben Ebru.Bende çok yeni bir blogcuyum.Senin sitenin en yakın takipçisiyim.Ellerine sağlık pilav çok güzel görünüyor.Bende çok seviyorum böyle renkli pilavları.
Hımm farklı bir tat..
Görüntü de ye beni diyen cinsten..
En kısa zamanda deniycem kesinlikle..
Emeklerinize sağlık..
canım nefis gorunuyor.
ellerıne saglık mutlaka denıyecegım.
sevgıler ıyı hafta sonları..
görünüşü güzel lezzetide çok güzeldir eminim.böyle çeşnili pilavlara bayılıyorum ama benim çocuklar yemiyo.bende misafirden misafire yaparım arada bir.yemesseler yemesinler deyip napem.ellerine sağlık banada bekliyorum canım.
mutfaklarda birçok çeşidin olması böyle güzel buluşturmalardan geçiyor işte,ellerine sağlık..
bu annelerin hepsimi havuçlu pilavı iyi yapıyor?
benimki de çok güzel yapar da:)
merhabalar... ellerinize sağlık...
ellerine sağlık arkadaşım güze bir yemek... hayırlı geceler
mügeciğim..
ama çok güzeldir gerçektende..
ellerine sağlık..
sevgiler cnm.
Göğüs eti bana da çok yavan geliyor but daha lezzetli.
Annelerimiz her yemeği mükemmel yapıyorlar gerçekten de..
Senin pilav da "anne eli değmiş gibi" ellerine sağlık
cakma özbek pılavın enfes hunerım:)lcegızlerıne saglık..hem annenın hem senın....
Ben etlisini yaparım.Ama birde tavuk buduyla deneyeceğim.Eline sağlık.
Ellerine sağlık
Mügeciğim. Tariflerin çok güzel çok beğeniyorum gerçekten çok hünerli ve eminim ki pratikde bir bayansın.
Sevgiler...
Mügecim nefisss bir yemek yine paylaşmışsın bizimle ellerine saglık hayatım sevgilerlee
Mügeciğim ellerine sağlık canım harika görünüyor.
Sevgiler,
Evren
eellerine saglık mügecim geçtigimiz pazar yaptım harika oldu öpüyorum seni handan
Merhaba canım.
Pilav harika görünüyor.Ellerine sağlık.
Sevgiler...
Yorum Gönder