"CUMHURİYET BAYRAMI"MIZ KUTLU OLSUN...
Bu pastayı daha doğrusu pandispanyayı keşfettiğim günden beri kaç kere yaptım artık hatırlamıyorum.
Uzun zaman bütün bloglarda pandispanya aradıktan sonra, nihayet pasta denilince ilk akla gelen isim olan sevgili Burcu'da bulmuştum.
O günden bu güne, kirazlı, vişneli, damla çikolatalı ve sadece kremalı olarak pek çok kez yaptım, her seferinde beni mutlu etti kendisi sağolsun :)
Aslında hafta sonu Dr. Oetker'in kakao paketinin arkasından bir tarif keşfettim ve üç gün içinde iki sefer yaptım, olağanüstü bir kek/pandispanya, bir sonraki yazıda paylaşacağım sizlerle.
Bu gün kayınvalidemin misafirleri için yaptığım pastayı paylaşmak istiyorum. Pandispanya'nın tarifi aslında arşivimde var ama bir kez daha yazayım dedim.
Malzemeler
- 4 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı (125 gr.) Un
- 1 Su Bardağı (200 gr.) Şeker
- 80 Gr. Sütlü Çikolata
- 80 Gr. Bitter Çikolata
- 2 Yemek Kaşığı (25 gr.) Kakao
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Arası için;
- Dr. Oetker Pasta Kreması
- Damla Çikolata
- Ceviz
Yapılışı
- Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yoğurt, yağ ve benmari yöntemi ile erittiğiniz çikolataları ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Toz malzemeleri bir kaba eleyin ve sıvı malzemeleride ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.
- Yağlayıp, unladığınız 24 cm.lik kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 1 saat kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Kürdanı mutlaka ortasına batırın, kenarları önce pişiyor)
- Kekiniz soğuyunca, bir fırça yardımı ile meyve suyu veya şekerli su ile ıslatın.
- Kremayı paketin arkasındaki tarife göre hazırlayın, yarısını ortasına sürün, bolca damla çikolata ve iri çekilmiş ceviz serpin.
- Diğer katı da kapatarak ıslatın ve kalan krema ile kaplayın.
NOT 1: Pandispanyayı bir gün önceden pişirip, buzdolabında bekletirseniz çok daha lezzetli bir pastanız olur.
NOT 2: Pastanın üzerindeki şekiller için, üste biraz fazla krema sürün ve tatlı kaşığının ucu ile bastırıp çekin.
NOT 3: Pastayı hazırlarken kekin altına yağlı kağıttan dikdörtgen şeritler halinde 3 parça yerleştirin. Süsleme işi bitince çekip çıkarın. Böylelikle tabağı temizlemekle uğraşmamış olacaksınız.
18 yorum:
Selam Müge'cim,
Ellerine sağlık.
Görüntüsünden ne kadar güzel bir pasta olduğu belli oluyor.
Misafirlerinize ve sizlere afiyetler olsun.
Sevgiler...
Sevgili bıcır,gene ağzım sulandı.Üç vakte kadar bundan yermiyim acaba:P
Müge'cim, amma hamaratsın yahu! Ne çok yazı-tarif var yine! Ellerine sağlık! Pasta ağzımı sulandırdı yine. Tavsiyelerinde çok iyi oldu. Canım pasta yapmak istiyooor şimdi! İyi geceler!
Mügecim merhaba
Pandispanya tarifin çok hoşuma gitti en kısa zamanda deneyeceğim diğer tarifide merakla bekliyorum...
Verdiğin notlar çok yararlı oldu 4 notun çok işime yarayacak teşekkür ederim...Ellerine sağlık..
Merhaba Müge;
Pastan resmen "ye beni ye beni" diyor..En kısa Zamanda deneyeceğim..Bu arada kayınvaliden çok şanslı..Aman bizimkiler duymasın:)Ellerine sağlık..Sevgilerle..Kevser A.
Hünerli Mügem, yine döktürmüşsün mis gibi pastaları. Çok cezbedici görünüyor bu pasta çoook. Ellerine kollarına sağlık, kocaman sevgiler
Adaş,
Gel beni ye diyor cidden bu pasta..Şu yeni keşfini de merakla bekliyorum. Mutfaktan çıkmayışın da gözümden kaçmıyor doğrusu :) Kıskanmıyor değilim.
Sevgiler
Müge
bu pasta çok lezzetli olmuş pasta için verdiğin akıllar da öyle
ellerine sağlık
Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor.Çikolatalı olurda dayanılır mı hiç :)....Sevgiler....
hünerli bayan ellerinize sağlık.pastanız harika görünüyor.
Müge'ciğim en sevdiğim tatları bir araya getirmişsin bu pastada nefis olmuş,görüntüsüde çok güzel ellerine sağlık canım,sevgiler...
Sevgili Ebru;
Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için, gerçekten lezzetli bir pasta oluyor.
Suziciğim;
3 vakte kadarını bilemem ama 40 vakte kadar kesin yiyeceksin:) ayrıntılar cumartesi:)
Ceylancığım;
Yaptığım şeyler de bir hamaratlık yok sadece basit şeylerle de olsa sık sık güncellemeye gayret ediyorum siteyi hepsi bu, laf olsun diye değil çok içten söylüyorum ben hünerli falan değilim :) Çok öperim canım.
Zerrinciğim;
Çok sık denediğim için güvenle önerdiğim bir pandispanya bu, en kısa zamanda dene dediğin gibi.
Diğeri için ise hala denemelerim devam ediyor, benim yaşadığım olumsuzlukları deneyen kişiler yaşamasın istiyorum, kendi yaşadıklarımıda notlar halinde belirtiyorumki aynı hatalar yapılmasın. Çok ciddiye alıyorum ben bu işi canım:)) Sevgiler.
Kevserciğim;
Çok teşekkür ederim, kimbilir sen de kayınvalidene neler yapıyorsundur, eminim oda çok şanslı canım.
Gülriz şekerim;
Gel bana, pişireyim sana, anladın sen onu:))
Adaşcığım;
Çok teşekkür ederim, baktım sen tatildi, iş gezisiydi derken leyleği havada gördün bari mutfak kuşu olmayı ben devralayım dedim:) Yeni keşfim çok yakında:))
Sevgili Yeşim;
Çok teşekkür ederim canım.
Sevgili Oyacım;
Çok teşekkür ederim, evet çikolata olunca akan sular duruyor değilmi? Öperim canım.
Sevgili Semra;
Çok teşekkür ederim canım.
Nalan Ablacığım;
Ne mutlu bana, inşallah en kısa zamanda dener kulaklarımı çınlatırsın o zaman:) Sevgiler.
allah razı olsun müge hanım pastayı yaptıktan sonra epey tabağı silmekle uğraşıyorum verdiğiniz bilgi için tşk ederim:)allaha emanet olun.....
mrb müge hanım,
pastanız çok güzel görünüyor eminim tadı da bi o kadar güzeldir ancak süslemesi kafama takıldı belki çok acemice bir soru olacak ama:) yan tarafta ki süslemeleri nasıl yaptınız? cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler ...yasemin...
Sevgili Yasemin;
Hazır satılan pasta süsleri, şekerleri ile süsledim.
Krem şantiye hemen yapışıyorlar zaten :)
Sevgilerimle
harika gorunuyor benim sorum acaba kaca kac tepside yaptiniz ? tesekkur ederim
Adsız;
Yazının içinde de belirttiğim gibi;
24 cmlik kalıpta pişirdim.
Sevgiler...
Tek kelimeyle müthiş
Yorum Gönder