30 Nisan 2007

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı

SÜTLÜ İRMİK TATLISI SEVENLER İÇİN BİR SUNUM...
Hafta sonu gelen arkadaşlarımız için yemekten sonra sütlü bir tatlı yapmak istedim. Çok sevdiğim sütlü irmik tatlısı bir iki minik ilave ile hafif bir pastaya dönüştü. Bisküvi ile uyumlu olurmu diye çekindim biraz ama sonuç beni üzmedi. Hafif ve serin bir yaz tatlısı oldu. Arkadaşlar da tatlıyı beğenince, kendileri yayınlanmayı hakettiler:)
Bu tatlı yapımı son derece kolay, misafirleriniz gelmeden 2-3 saat önce hazırlayabilirsiniz, ama siz "ben biraz daha oyuncaklı bir sütlü irmik tatlısı yapmak istiyorum" derseniz;
Narlı İrmik Pastası'nı öneririm.

Malzemeler
  • 1 Lt. Süt
  • 9 Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
  • 8 Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kakaolu (piknik) Bisküvi
  • 1 Adet Muz
  • 1-2 Yemek Kaşığı (iri çekilmiş) Fındık
  • Tarçın (üzerini süslemek için)

Yapılışı

  • Süt, irmik ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
  • Hafifçe ıslattığınız, kek kalıbına (yada isterseniz Borcam'a) tatlının yarısını dökün, kakaolu bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin.
  • Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dökün.
  • Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin ve ters çevirerek dilimleyin.
  • Üzerine isterseniz sadece tarçın yada bir kasede harmanladığınız, tarçın, fındık kırığı ve toz bisküviyi serpin. Her iki şekilde de çok güzel oluyor.

18 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba
Blogunuzu yemek şenliği sitesine yazdığınız yorumla keşfettim. Ben de sizin gibi blogumu açalı 1 ay oldu ve nekadar yorum gelirse okadar isteklenip yeni tatlar sunmaya çalışıyorum.
Tarifinize gelince çok güzel olmuş. Sütlü irmik tatlısı yaparım arasıra ama sizin sunumunuz ve kattığınız başkalıklarla hoş ve hafif bir tatlı ortaya çıkmış.
Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

ellerine saglik
bayilirim irmik tatlisina :) hem hafif hem lezzettli. az kalori cok lezzet :) seninkide super gorunuyor canim, ellerine saglik..

Adsız dedi ki...

En sevdiklerimden...
Bu tatlının bir de elmalı çeşidi var. Küp küp doğranan elmalar, tarçınla karıştırılıp kalıbın dibine konuluyor. Üzerine tatlı dökülüyor. İsterseniz içine ceviz de katılabiliyor.
Sizinkini deneyeceğim. Elinize sağlık...

Adsız dedi ki...

ne güzel
Bu kolay tarifi ne güzel zenginleştirmişsin. Bu haliyel çok güzel duruyor
ellerine sağlık
sevgiler

Hülya dedi ki...

MÜGE HANIM, TARİFİNİZİ DÜN AKŞAM DENEDİM AMA ÇOK SULU OLDU. SOĞUYUNCA KATILAŞIR DEDİM AMA OLMADI. BENDE KASELERE KOYDUM. ANLAYAMADIĞIM ÖLÇÜLERİ AYNI KOYDUĞUM HALDE NEDEN OLMADI :(

Müge Hüner dedi ki...

Hülya Hanım;
Açıkçası neden sulu olduğunu anlayamadım.
İrmik eklerken kaşıkları az mı doldurdunuz acaba?
Yani ben bu tatlıyı yaparken en çok çabucak katılaşmasından şikayetçiyim.
O yüzden genellikle bisküvisiz tek kat yaparım, bisküvi ile yaptığımda ikinci kat hemen katılaşıp yaymakta zorlandığım için :(
İstediğiniz gibi olmamasına üzüldüm gerçekten.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

tatlıyı yaptım şimdi soğuyor akşama misafirlerim gelecek umarım güsel olur hoş gözüküyor şuanda kalıptan çıkması inş. sorun olmaz..
İrmikleri dolu dolu koydum ve katılaşmasında sorun yaşamadım ben
Ellerinize sağlık paylaşımınız için teşekkürler...

Adsız dedi ki...

sevgili müge hn bu tatlının borcama dökülmüş şeklini gittiğim bir davette yedim ama tarif alacak kadar samimiyetim yoktu çok tarif var galiba bu en istediğim gibi olanı çok teşekkür ederim çok güzel oldu

Adsız dedi ki...

tarifi ilk kez denedim bole bir tatlıyıda ilk kez yaptım çok güzell oldu ve tattırdıklarım tarafındanda çok beğenildi çok hafif bir tatlı oldu tarif için tşkler ben bir artı katarak üzerini vişne ve damla çikolatalarlada süsledim çok şık bi sunum oldu :)

Adsız dedi ki...

yarın misaifrlerim gelecek çok güzel görünüyor deneyeceğim...:) teşekkürler

Adsız dedi ki...

hemen deniyorum bence nefis olucak

Adsız dedi ki...

güzel görünüyor:P

Adsız dedi ki...

bu akşam misafirlerime ikram ettim, borcamda yaptım ben, herkes çok beğendi, inanılmaz hafif bir tatlı, teşekkürler.. sevgiler..

Adsız dedi ki...

yarin ki misafirlerime denemek icin kollari sivadim bile :) insaallah guzel olur ve begenilir...

Burcu Bayer dedi ki...

merhabalar,

bu tarife uygun olarak yaptım, ancak yoğun bir un tadı oldu.

neden böyle olur?

kıvamı filan tuttu, sürekli karıştırdım da.

bi daha böyle olmaması için ne yapmam lazım?

teşekkürler.

Müge Hüner dedi ki...

Burcu Hanımcım;
Açıkçası yorumsuzum çünkü tarifte malzemelerde un yok! :)
Sizin damak tadınıza uymadı demek ki diyebilirim tatlı.
Ya da irmik tadı size fazla geldi.
Belki irmiği biraz azaltabilirsiniz bir sonrakinde.

Çok sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Benimkisi neden sivi oldu ?
Hepsini ayni yapmistim oysaki ?
Yardimci olursaniz sevinirim!
Buarada ben ocakin uzerinde karistirirkene cok sivi oldugunu anlamistim !.

Müge Hüner dedi ki...

Adsız;
Her zaman aynı ölçüler ile hatta gözü kapalı yaptığım bir tariftir.
Aynı malzemeleri kullandıysanız sıvı olmasına şaşırdım açıkçası.
Bir daha ki sefere yine sıvı olur ise; 1 tatlı kaşığı kadar nişasta ekleyebilirsiniz.
Sevgiler..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin