tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post8627425774675673923..comments2024-02-25T20:07:55.973+03:00Comments on *.Hünerli Bayanlar.*: Paskalya ÇöreğiMüge Hünerhttp://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-41804216221173961472011-12-10T21:14:42.251+02:002011-12-10T21:14:42.251+02:00Sitenizi ilgi ve beğeniyle takip edenlerdenim.Pask...Sitenizi ilgi ve beğeniyle takip edenlerdenim.Paskalya çöreğini denedim,kabarması,lezzeti herşeyi güzel oldu fakat acı bir tad oldu.acaba mahlep miktarı mı fazla geldi diye düşündük.yorumları inceledim aynı sorunu sanırım benden başka yaşayan olmamış..Bir sorum daha var margarin yerine sıvıyağ kullanılsa nasıl olur?Yaseminnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-60955442660138216392011-10-14T11:56:51.205+03:002011-10-14T11:56:51.205+03:00Merhaba Müge Hanım,
Geçen hafta anneme geçmiş o...Merhaba Müge Hanım,<br /><br /> Geçen hafta anneme geçmiş olsuna gelen misafirlerime sizin tarifleriniz olan "Elmalı Tart" yaptım. Herkes çok beğendi, hatta ablam da dahil benden tarifini istediler,bende bundan çoooook hoşnut oldum. Size tekrar şükranlarımı sunarım. İyi ki; sizinle tanışmışım, iyi ki;varsınız...<br /><br />Not: Sizden ricam kaç cm'lik borcam kullandınız? <br /> <br /> Sevgiyle Kalın....Hayriyenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-14699013557416700692011-04-25T09:31:54.666+03:002011-04-25T09:31:54.666+03:00Merhaba Müge hanım,
Paskalya çöreği yapmaya kara...Merhaba Müge hanım, <br /><br />Paskalya çöreği yapmaya karar verdiğimde tüm sitelerdeki tarifleri ve içeriklerini inceledim. Sizin samimi yazınız, tarifin doğru kişiden verilmesi ve diğer tariflerden farklı oluşuyla aradığım tarifin bu olduğunu düşündüm. Tam tarifinize göre aşama aşama yaptım fakat Liza hanımın dediği gibi söylenenden daha fazla un eklemek durumunda kaldım, hatta hamurun kıvamı elime çok az yapışmasına kala elimi zeytinyağı sürüp öylece hamuru toparlayıp mayalandırdım. Diğer aşamalarıda tam anlattığınız gibi yaptım. Sonuç gerçektende ŞAHANE oldu. O kaar çok beğenildiki bir hafta içinde iki kere yaptım ve herkese dağıttım. Size ve komşunuza çok teşekkür ederim. SevgilerAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-88351590813157349942010-06-29T13:24:29.355+03:002010-06-29T13:24:29.355+03:00Müge hanımcığım bir detayı unutmuşum.Maya hazırlan...Müge hanımcığım bir detayı unutmuşum.Maya hazırlanırken 1paket maya 1çay bardağı ılık su,1 çorba kaşığı şeker ve boza kıvamına gelene kadar un gerekli.<br />Sevgilerlizahttps://www.blogger.com/profile/10864359309253444863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-62515565987087993902010-06-29T10:56:11.539+03:002010-06-29T10:56:11.539+03:00Sevgili Liza Hanım;
Hem diğer nazik yorumunuz hem ...Sevgili Liza Hanım;<br />Hem diğer nazik yorumunuz hem de bu yazıda verdiğiniz altın değerindeki bilgiler için çok çok teşekkürler.<br />Hepsi de kulağıma küpe olacak bir sonraki denemede.<br />Ziyaretlerinizi ve bu değerli yorumlarınızı her zaman beklerim.<br /><br />Çok teşekkürler ve sevgiler...Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-74637341072081203872010-06-28T19:25:10.895+03:002010-06-28T19:25:10.895+03:00Müge hanım ben de bu işi iyi yapanlardanım. Bu sen...Müge hanım ben de bu işi iyi yapanlardanım. Bu sene paskalyada tam tamına 85 kilo undan yapmış biri olarak bende birkaç bilgimi paylaşmak istedim sizinle.Mutlaka yaş maya kullanılmalı ve ayrı bi yerde 1kaşık şeker ve unla boza kıvamına getirilip 10-15 dk bekletmeli.Bunun nedeni, eğer mayanız yükselmezse bozuk demektir ve malzemelerinizi kurtarmış olursunuz. Zaten yükselecekse 5 dk içinde hareketlenir.Zaman, zaman günü geçmemiş bile olsa mayada problem çıkıyor.En önemli püf noktası budur.Eğer yükselmezse kesinlikle malzemelerin içine katılmamalıdır 1 asır da bekleseniz hamurunuz kabarmaz.Ekmek hamuruna gelince o biraz da hamur garanti olsun diye konur. Her ihtimale karşı. Ama zaten bu şekilde yapılmış bir mayada hiç problem çıkmaz yani ekmek hamuru olsa da olur olmasa da.Bir de mayanız yükselmişse fazla bekletmeden malzemelere eklenir fazla beklenirse çökme yapar ve yine kabarmaz. Bir de bu tarifte 6-7 bardak un çok fazla ölçü 1 kilo olmalı,belki yarım bardak daha fazla.Ama yumurtaların boyu büyükse 6 bardak kaldırabilir. Çok vıcık bir hamur olur ele yapışır ama top top haline getirdikten sonra biraz da una bulanır ve uzatılır.Ne kadar hamur yumuşak olursa çörek de o kadar yumuşak olur ve geç bayatlar(tabi örülebilecek kıvamda olmalı)Benim yaptığım çörekler 1 hafta da dışarda kalsa(torba içinde) bayatlamaz.İşte böyle müge hanımcım.Çörek için benim püflerim bunlar.Sevgiler.lizahttps://www.blogger.com/profile/10864359309253444863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-54803525160793929092010-04-09T22:23:57.101+03:002010-04-09T22:23:57.101+03:00müge hanım mrb.çörek burda harika görünüyo.ama ben...müge hanım mrb.çörek burda harika görünüyo.ama ben yaptım berbat oldu yaa:( rezil oldm.bi kere hamurum hiç kabarmadı.2 saat beklettigim halde bile.olsu pişireym dedim pişirdim ama o garip oldu.midemize resme çöktü.bogazımzdan geçmedi diyebilirim.niye böyle acaba benim yaptıgım?Unknownhttps://www.blogger.com/profile/12245405701408915971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-15549132358087165572010-04-01T14:13:10.961+03:002010-04-01T14:13:10.961+03:00Serap Hanım;
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ed...Serap Hanım;<br />Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.<br />Mahlep eklemezseniz, görüntü ve kabarmasında bir sorun olmaz aynı sonucu elde edersiniz.<br />Ama mahlebin verdiği lezzet bambaşka.<br />İnşallah en yakın zamanda bir yerlere karşınıza çıkar mahlep :)<br /><br />Şimdiden afiyet olsun...Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-16482556028718756552010-03-31T19:59:11.311+03:002010-03-31T19:59:11.311+03:00Slmlar bende yurtdışında yaşıyorum çiçek ekmek ve ...Slmlar bende yurtdışında yaşıyorum çiçek ekmek ve profiterol tariflerinizi birçok kez yaptım teşekkür etmek istiyorum tarifleriniz çok ayrıntılı , en kısa zamanda pandispanyaları da denemek istiyorum <br />Paskalya çöreğinide çok severim, fakat mahlep bulabileceğimi sanmıyorum , kullanmasak sorun olur mu?Serapnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-58348634840636502362009-09-23T16:06:02.587+03:002009-09-23T16:06:02.587+03:00evet tarifinizi hayatımda ilk defa denedim ve gerç...evet tarifinizi hayatımda ilk defa denedim ve gerçekten güzel oldu aslında bu çöreğin hakkı sakızlısı ama benim elimin altında bulunmadığından koyamadım .bir eksik olan ekmek hamuruydu ama o olmadan da gayet lezzetli oldu diyebilirim . araştırmanız ve bu tarifi bulmanız gerçekten güzel uygulamış ve resmini yayınlamış olmanız daha güzel aslında iştah kapartıcı ....sevgilertalarnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-43978701489879724272009-05-26T11:38:20.631+03:002009-05-26T11:38:20.631+03:00Sevgili Hamra;
Güzel sözlerin için çok teşekkürler...Sevgili Hamra;<br />Güzel sözlerin için çok teşekkürler.<br />Ben, bu tarifi ekmek hamuru olmadan denemedim ama tahminimce olur gibi geliyor. Ekmek hamuru bir doku veriyor zaten anladığım kadar ile.<br /><br />Birde aklıma ne geldi.. Benim blogda çiçek ekmek tarifi var, istersen o hamuru yap. Yarısı ile çörek yaparsın, yarısı ile ister ekmek yap, istersen minik minik yapıp yağda kızart nefis oluyor.<br /><br />Hem memleket hasretinede çok iyi gelir ne dersin? :))<br /><br />Sevgilerimle.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-75358781507050200802009-05-23T12:23:08.976+03:002009-05-23T12:23:08.976+03:00merhaba muge hanımcıgım
sitenizle yeni tanısdım. t...merhaba muge hanımcıgım<br />sitenizle yeni tanısdım. tarifler cok anlasılır. ben yurt dısında yasıyorum paskalya coregi yapmak istiyorum ama burda ekmek hamuru bulma imkanım yok ne onerirsiniz. tesekkurler.hamrahttps://www.blogger.com/profile/00369432914816260247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-35342525759178384712009-04-24T17:18:00.000+03:002009-04-24T17:18:00.000+03:00Sevilcim;
Aynen öyle :))) Çok doğru anlamışsın.
Y...Sevilcim;<br />Aynen öyle :))) Çok doğru anlamışsın.<br />Yada bir ekmek hamuru alıp, yarısını da yağda kızartıp yiyorsun. Rejim için bire bir diyor diyetisyenler, ben öyle yapıyorum :))Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-21295878099495489242009-04-24T17:13:00.000+03:002009-04-24T17:13:00.000+03:00mügecim ekmek hamuru derken şunu mu demek istedin ...mügecim ekmek hamuru derken şunu mu demek istedin gidin bir fırına 1/2 hamur alın ..:) yanlışmı anladım..sevilhttp://www.birdemliksohbet.com/vivvo/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-17789951453211452092009-04-23T14:02:00.000+03:002009-04-23T14:02:00.000+03:00mügecim sanki aklımı okuyorsun bende bunu tarifini...mügecim sanki aklımı okuyorsun bende bunu tarifini istiycektim senden ellerine saglık optüm canımhandannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-62519975617577452132009-04-23T10:38:00.000+03:002009-04-23T10:38:00.000+03:00Sayın Zeynep Canyücel;
Öncelikle samimi yorumunuz...Sayın Zeynep Canyücel;<br /><br />Öncelikle samimi yorumunuz ve seviyeli eleştiriniz için çok teşekkürler.<br /><br />İki yılı aşkın süredir blog yazıyorum.<br />Blogumda yer alan tarifler, ya annemin ve aile büyüklerimin yıllardır her misafirine, tarife bile bakmadan, gözü kapalı yaptığı lezzetler (havuçlu kek, şam işi tatlısı vb..) yada benim kendi mutfağımda aylarca uğraşıp defalarca denedikten sonra (pandispanya dosyası, krema dosyası, profiterol gibi...) yayınlamaya karar verdiğim tariflerdir.<br />Hatta krema dosyası, Yasemin'in "aylardır deniyorsun, yayınla artık !" demesi ile yayınlanmıştır.<br />Çok nadir de olsa, ilk denemelerimi yayınlıyorum (biscotti gibi) ama onda da uzun uzun başıma gelenleri ve tarifin beni mutlu etmeyen yanlarını anlatmaya, tarifi deneyecek kişileri hüsrana uğratmamaya azami özen gösteriyorum.<br />İki yıldır, aldığım dörtbin küsür yorumda da; "tarifiniz yanlış, malzemelerim ziyan oldu" şeklinde sadece bir (1) yorum gelmiştir. O tarif te "sade kurabiye" dir.<br /><br />Umarım bu cümlelerim, blogum ve tariflerim konusunda ne kadar HASSAS olduğumu size ifade etmiştir.<br /><br />Tüm tariflerim için her zaman sorulacak sorularıda yanıtlamaya hazırım, bu güne kadar yanıtlamadığım bir soru da bulunmamaktadır.<br />Bahsettiğiniz tarifleri, belki biraz daha dikkatli okuyarak, tekrar denemenizi öneririm.<br /><br />İlginize ve içten yorumunuza tekrar teşekkür ederim, her zaman ziyaretinizi beklerim.<br /><br />Sevgi ve Saygılarımla.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-7517956867841067522009-04-22T15:42:00.000+03:002009-04-22T15:42:00.000+03:00Sevgili Hünerli bayanlar;
Tariflerinizdeki samimiy...Sevgili Hünerli bayanlar;<br />Tariflerinizdeki samimiyetiniz çok güzel. ama sizin sunmuş oldugunuz tariflerden 3ünde problem yaşamış olmakla birlikte , havuclu kek, revani ve havucluzeytinyaglı yemeğiniz. Sanıyorum ki yaptıgınız yemekleri biscotti olur baska bunun gibi ilk denemeniz olan yemekleri yapar yapmaz yayınlamamanız. Gerçekten olan lezzeti yakalayıncaya kadar devam etmenz denemelere. Bakın en güzeli nane ve limon blogspot münevver hn'dır. Bir yemegi yılların ev hanımlıgının vermiş oldugu tecrubeye dayanarak değil tamamen deneme yanılma ve bıkmadan sürekli aynı tarif üzerinde çalışmasıdır. Ustaların bu şekilde davranırken çırak olma aşamasındaki mutfak severlerin ilk yaptıgı şeyi hemen oldu edasıyla yayınlayıp okurlarını zora sokması kaçınılmazdır. dediğim gibi ben size kendimin yaşadıgı hüsranı paylaşmak istedim. sizi sevmeye takip etmeyedevam ediyorum samimi buluyorum çünkü. eleştirimi gözönünde bulunduurrursanız sevnirim. sevgilerimlezeynep canyücelnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-62968037842663441622009-04-22T15:10:00.000+03:002009-04-22T15:10:00.000+03:00Ohh... ellerine sağlık. Bu hafta benim de aklımday...Ohh... ellerine sağlık. Bu hafta benim de aklımdaydı yapsam diye. Ama pek bir üşeniyorum. Sen de gördüm ya canım istedi. Yapayım bari..Devletsahhttps://www.blogger.com/profile/12059538316174827428noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-78084640321742200512009-04-22T15:08:00.000+03:002009-04-22T15:08:00.000+03:00ellerine saglık canım.harika gözküyor.bir dilim al...ellerine saglık canım.harika gözküyor.bir dilim aldım.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05856536618224115487noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-1070707497216403362009-04-22T14:51:00.000+03:002009-04-22T14:51:00.000+03:00Çok severim paskalya çöreğini.Fırından çıkmış sıca...Çok severim paskalya çöreğini.Fırından çıkmış sıcacık halini.yanında çay eşliğinde.ellerinzie sağlık :) sevgiler..ebrulihttp://anka-yansimalar.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-48867466675072640012009-04-22T10:00:00.000+03:002009-04-22T10:00:00.000+03:00Ellerine sağlık canım. Benimde küçüklüğümden damağ...Ellerine sağlık canım. Benimde küçüklüğümden damağımda kalma bir taddır. Bayatlasada yenen çok özel bir atıştırmalıktır. Kendime güven geldi ve bende denemek istiyorum.<br />Sevgiler...SEDEFhttps://www.blogger.com/profile/16046791118103768736noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-6263350727133615882009-04-22T01:55:00.000+03:002009-04-22T01:55:00.000+03:00Çok severim paskalya çöreğini, bu da çok lezzetli ...Çok severim paskalya çöreğini, bu da çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık.ipekhttps://www.blogger.com/profile/08974356514197958901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-28048925906089444082009-04-22T01:27:00.000+03:002009-04-22T01:27:00.000+03:00mügecim çok güzel görünüyor eline sağlık.keşke tar...mügecim çok güzel görünüyor eline sağlık.keşke tariflerini tatma imkanımda olsa:)<br />sevgiler.reyyanhttp://reyyanresimlitariflerim.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-61716492382407104012009-04-21T23:35:00.000+03:002009-04-21T23:35:00.000+03:00Çok güzel görünüyor.Daha önce denemiştim ama ,biz ...Çok güzel görünüyor.Daha önce denemiştim ama ,biz ancak iki günde yiyebilmiştik ve her seferinde feci oldu :))Bitiremeyince bende ay çöreği yapmıştım.<br />Ellerine emeğine sağlık...Tinker Bellhttps://www.blogger.com/profile/13170194613881225063noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-32496568077387052552009-04-21T23:21:00.000+03:002009-04-21T23:21:00.000+03:00Gerçekten çok güzel görünüyor ellerinize sağlıkGerçekten çok güzel görünüyor ellerinize sağlıkAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12570336817874552408noreply@blogger.com