tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post6574992793401831489..comments2024-02-25T20:07:55.973+03:00Comments on *.Hünerli Bayanlar.*: Deniz BörülcesiMüge Hünerhttp://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-36445730244097056812010-08-12T01:12:52.863+03:002010-08-12T01:12:52.863+03:00aykın turşu ,kaya koruğu , deniz börülcesiaykın turşu ,kaya koruğu , deniz börülcesiemre yavuzhttp://www.deniz-borulcesi.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-52115168497876941882010-02-12T08:08:32.909+02:002010-02-12T08:08:32.909+02:00Bir keresinde ben de yapayım salatasını demiştim. ...Bir keresinde ben de yapayım salatasını demiştim. HA ha ha, kılçığını bilmiyordum. İğrenç birşey oldu. Lokantada yerken kılçık mılçık yoktu, düşünemedim öyle birşey olacağını tabi :DHandanhttps://www.blogger.com/profile/02495249822546096105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-52038910822322707962010-02-11T19:31:30.363+02:002010-02-11T19:31:30.363+02:00Ellerine sağlık,harika görünüyor.Ben de sevenler a...Ellerine sağlık,harika görünüyor.Ben de sevenler arasındayım:)))<br /><br /><br />sevgiler...ab-ı hayathttps://www.blogger.com/profile/00686619583556792569noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-79600934916458808992010-02-11T15:39:00.830+02:002010-02-11T15:39:00.830+02:00Arkadaşlar;
Her zaman yaptığınız yorumların benim ...Arkadaşlar;<br />Her zaman yaptığınız yorumların benim için çok değerli olduğunu söylüyorum zaten.<br /><br />Ama bu sefer özellikle çok teşekkür ediyorum, çünkü sayenizde çok sevdiğim deniz börülcesi ile ilgili yepyeni bilgiler edindim.<br />Karbonatlı suda haşlama fikri süper bence de.<br />Hem yumuşatır, hem mikrobunu kırar hem de haşlama süresini azaltırki en önemli avantajı da bu :)<br />Sirke yerine limon fikri de süper, bir sonraki yapışımda limonlu yapacağım.<br />Çok teşekkürler gerçekten.<br /><br />Kral Çıplak;<br />Deniz börülcesi yeteri kadar haşlandığı zaman, üstten aşağıya doğru, baş parmak ve işaret parmağı ile çektiğinizde, üstteki yeşil etli kısmı ayrılıyor ve kılçık kalıyor geriye.<br />Ancak Vikipedi'de okuduğuma göre iki çeşit deniz börülcesi varmış, kılçıklı ve kılçıksız.<br />Belki siz bugüne kadar hep kılçıksız olanı aldınız.<br />Bundan dolayı tarif size değişik gelmiş olabilir.<br /><br />Çok sevgiler :)Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-63164309253041154212010-02-11T13:15:50.620+02:002010-02-11T13:15:50.620+02:00Mügecim, dolaylı yoldan pişti olmuşuz :)) Ben de ç...Mügecim, dolaylı yoldan pişti olmuşuz :)) Ben de çok sevdiğim için rest. da yediğimi ekledim. <br />Artık marketlerde var demek, beni nasıl mutlu ettin bilemezsin :)bir demet feslegenhttps://www.blogger.com/profile/17653974678274128691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-50059707483044924352010-02-11T11:50:33.189+02:002010-02-11T11:50:33.189+02:00Hiç yapmadım ama tadına bakmıştım. Evet güzel. tar...Hiç yapmadım ama tadına bakmıştım. Evet güzel. tarif de güzel, resim de çok güzel. Ellerinize sağlık..Ayşegülhttps://www.blogger.com/profile/11659520549697748985noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-40392836698446568532010-02-11T09:28:09.052+02:002010-02-11T09:28:09.052+02:00Ellerıne sağlık..
Nefis görünüyor..
Burda bulmak z...Ellerıne sağlık..<br />Nefis görünüyor..<br />Burda bulmak zor oldugundan sık sık yapamıyorum ne yazık kıSeViL ( sevdalitatlar )https://www.blogger.com/profile/05177219912947031401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-65895669347468840712010-02-10T22:42:41.892+02:002010-02-10T22:42:41.892+02:00ilk yediğimde çok da sevmemiştim doğrusu belki de ...ilk yediğimde çok da sevmemiştim doğrusu belki de ön yargılı olmaktan kaynaklı bir durumdu genelde alışık olmadığımız tadları reddetme durumumuz vardır ya fakat tadını aldıktan sonra çok da sever oldum ellerinize sağlıkAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12570336817874552408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-40435114655485930182010-02-10T21:00:10.905+02:002010-02-10T21:00:10.905+02:00bende sevenlerdenim :)) yaptığımda pek kimse ağzın...bende sevenlerdenim :)) yaptığımda pek kimse ağzına sürmesede bende senin gibi düşünüyorum kimse yemezse ben yerim :)<br /><br />ellerine sağlık canım..Betül KAVALhttps://www.blogger.com/profile/13150080009862659047noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-66858574830202532072010-02-10T20:18:13.540+02:002010-02-10T20:18:13.540+02:00Deniz börülcesine bayilirim.O yüzden basligina tal...Deniz börülcesine bayilirim.O yüzden basligina talebim...Ama bu zamanda da bulundugunu duymamistim...Yazin Cesmede cok yeriz hatta onunada kalmaz Almanyaya dönerken birde bavulda getiririm.bir dilim bir tutamhttps://www.blogger.com/profile/00483759938396556092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-59966700619868222782010-02-10T20:16:28.307+02:002010-02-10T20:16:28.307+02:00Mügecim ben bayılırım deniz börülcesine, İstanbuld...Mügecim ben bayılırım deniz börülcesine, İstanbulda çok sık karşıma çıkmıyor ama buldukça alırım mutlaka. ellerine sağlıkOrdanburdanhayattanhttps://www.blogger.com/profile/07932052390661629329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-79128650929391587892010-02-10T19:48:54.484+02:002010-02-10T19:48:54.484+02:00şu deniz börülcesini çok merak ediyorum ama bir tü...şu deniz börülcesini çok merak ediyorum ama bir türlü yiyemedim ilk başta güzel yapan birinden yemem lazım ki ben beceremezsem güzelse bile tadı kötü demeyim ben önce bir restorantta deneyim seversem senin tarifi uygulayım ellerine sağlık.sevgiler..Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14007307361447433478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-34186054787749010522010-02-10T19:33:18.956+02:002010-02-10T19:33:18.956+02:00MERHABA MÜGECİM BİR ARKDAŞIM SAYESİNDE TATMIŞTIM Ş...MERHABA MÜGECİM BİR ARKDAŞIM SAYESİNDE TATMIŞTIM ŞİMDİ SANA NE SEVDİM DİYEBİLİRİM NEDE NEFRET ETTTİM DİYEBİLİRİM AMA BİLMEDİĞİM BİR TAT DEĞİL AMA BİZİM EVDEKİLER YEMEZ SANA AFİYET OLSUN SEVGİLERAyşe'nin Mutfağıhttps://www.blogger.com/profile/04137724291703032887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-55753120110835878742010-02-10T19:21:25.858+02:002010-02-10T19:21:25.858+02:00Muge Hanim,
Bizim buralarda 4 mevsim bulabiliyoruz...Muge Hanim,<br />Bizim buralarda 4 mevsim bulabiliyoruz. Lakin, ben kok kismini kesip, oyle hasliyrodum. Sizin anlatiminizdan anladigim kadariyla, baska sekilde ayiklaniyor bu bitki?<br />Gercekten mazur gorun ama, nasil ayirdiniz yesil kismini?<br />ayrilabilen bir kismi oldugunu hic dusunmemistim:(<br />Kilcik kismi dediginiz, disardaki derisi mi?Kral Çıplakhttps://www.blogger.com/profile/03834182214850048023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-19335524333727332732010-02-10T19:18:24.999+02:002010-02-10T19:18:24.999+02:00ellerinize sağlık ,çok severim bende ,balık yemekl...ellerinize sağlık ,çok severim bende ,balık yemeklerinin yanına zeytinyağlılarla birlikte çok yakışıyor ,kılçıklarından ayıklama işi biraz zahmetli olsada buna değer <br />sevgilerLEZZETİKRAMhttps://www.blogger.com/profile/11261872540499253474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-41818252691600754182010-02-10T19:17:36.628+02:002010-02-10T19:17:36.628+02:00Canım ;Deniz börülcesini ben ilk defa bu yaz tatil...Canım ;Deniz börülcesini ben ilk defa bu yaz tatilde otelde yedim ve çok beğendim.Sonra ege de izmirde pazarlara baktım pazarlarda dolu.<br />Ama yapması çok emek isteyen bir yemek.Ellerine sağlık canım.MEHTAP GÜZEY ÖZCANhttps://www.blogger.com/profile/08370720901092796841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-15700765651809085342010-02-10T18:54:13.950+02:002010-02-10T18:54:13.950+02:00Çok severim, Alaçatıdan dönerken almış ve yapmıştı...Çok severim, Alaçatıdan dönerken almış ve yapmıştım.Aslında baya bir gözümü korkutmuşlardı pişirmeden evvel.Bir yerde suyuna karbonat koyun diye okumuştum, uyguladım cidden çok kolay ayıkladım.<br />Ayyyy çenem düştü be adaş...Fotoğraf her zamanki gibi olağanüstü..<br />Beyfendiye selamlar diyorum :)Yemekbahanehttps://www.blogger.com/profile/03607353981416041388noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-66616923410786981262010-02-10T18:47:01.850+02:002010-02-10T18:47:01.850+02:00Selamlar Müge hanım.
Can damarlarımdan birinden vu...Selamlar Müge hanım.<br />Can damarlarımdan birinden vurdunuz beni.Benim de bayıldığım bir lezzettir.İzmir'de sahil kasabasında oturmamın büyük avantajını yaşıyorum bu konuda.Çünkü sahillerimiz deniz börülcesiyle dolu.Oldukça doğal.İstediğim zaman gidip toplayabiliyorum.Şu mevsimde olmadılar daha.Artık üretilmeye de başlandı.Benim topladığım börülcelerede hiç tuz kullanmıyorum.Doğal olduğu için oldukça tuzlular.Bir de Arnavut ciğeri gibi ben de limonlu seviyorum.<br />Ellerinize sağlık çok iştah kabartıcı duruyor.İtiraf etmeliyim çok canım çekti.<br />Sevgiler:)))LEZZETİN ASLIhttps://www.blogger.com/profile/17304064587061917533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-84121107829377318762010-02-10T17:51:42.241+02:002010-02-10T17:51:42.241+02:00canımmmmmmm,havuclu kek yorumunu yenı okudum sımdı...canımmmmmmm,havuclu kek yorumunu yenı okudum sımdı buna yazayım onada ugrayacagım:)ben nası farletmem:(sendekı tarıfı:)<br />denız börulcesını ben coooook severım:)banada yaparmısın?<br />kartaldaki ve kumpapıdaki balıkçılarımdan alırım hep:)bana tavsıyeleri,karbonatlı sirkeli suda 10 dakıka haşla abla:)demişlerdi:)hem kendıne has o kokusunu alıyor,mikrobunu öldürüyor hemde haşlanırken yumuşuyıp kolay soyulmasını saglıyor:)<br />ama ben acemi fotocu oldugumdan rsmini hiiiçç tutturamadım:(yeşilinden dolayı cook parlak cıkıyo:( eşinden tüyolar almam lazım:( <br /><br />şekerime sevgilerrrrrrr:)))Salihahttps://www.blogger.com/profile/11685075053375038347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-40674806600473554832010-02-10T17:27:00.881+02:002010-02-10T17:27:00.881+02:00ÖNCELERİ HEP MERAK EDERDİM NEDİR NASILDIR DİYE
FAT...ÖNCELERİ HEP MERAK EDERDİM NEDİR NASILDIR DİYE<br />FATİH PAZARINDAN ALDIM DAHA SONRA <br />BAYILDIM TADINA ....<br />İÇİNDE Kİ TUZ ORANI ENTERESAN GELDİ BANA <br />KENDİLİĞİNDEN TUZLU HİÇ İLAVE ETMEYE GEREK KALMADI ..<br />İLK FIRSATTA TEKRAR YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM <br />ELİNE SAĞLIK ...SEVGİhttp://www.sevgidenesintiler.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-15795407958276759192010-02-10T17:17:38.505+02:002010-02-10T17:17:38.505+02:00AY MÜGECİM YOK BEN ALAMAYAYIM
SANA AFİYET BAL OLS...AY MÜGECİM YOK BEN ALAMAYAYIM <br />SANA AFİYET BAL OLSUN <br />KIZ NASIL YİYORSUN YA <br />VALLA TADINI BİLE BİLMEM <br />AMA BANA İSMİ BİLE HOŞ GELMİYOR<br />SENİN ELLERİNE SAĞLIK<br />AFİYET OLSUN...BİRDEMLİKSOHBEThttp://birdemliksohbet.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-8082927058871487302010-02-10T17:14:45.104+02:002010-02-10T17:14:45.104+02:00bende deniz börülcesini seviyorum ama kendim yaptı...bende deniz börülcesini seviyorum ama kendim yaptığımda hiç tuz koymadığım halde aşırı tuzlu oldu.siz tarifte bir de tuz kullanmıssınız. nasıl oluyor bu?denizhttps://www.blogger.com/profile/09206808726608339551noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-25506976853785342572010-02-10T17:06:42.143+02:002010-02-10T17:06:42.143+02:00Bayılırım!!Bayılırım!!Droplethttps://www.blogger.com/profile/12355576443503629489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-19567601961213906102010-02-10T17:02:21.526+02:002010-02-10T17:02:21.526+02:00Bu yorum yazar tarafından silindi.BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:)https://www.blogger.com/profile/16586489610959042877noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-75135884734706151362010-02-10T16:55:48.115+02:002010-02-10T16:55:48.115+02:00Iste ben buna dayanamam, bunu bana yapmayacaktiniz...Iste ben buna dayanamam, bunu bana yapmayacaktiniz :( Deniz borulcesi en sevdigim ottur benim ve burada bulmama imkan yok. Ancak iki yilda bir Izmir'e gittigimde yeme sansim oluyor. Harika olur harika, hele hele dediginiz gibi balik sofrasinin vazgecilmezidir bence de. Nacizane bir tavsiye, sirke yerine limon ile deneyin bir de...<br />Afiyet olsun, ne diyeyim...<br /><br />Sevgiler,<br />AsumanAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04619132159436780680noreply@blogger.com