tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post5719096156457364647..comments2024-02-25T20:07:55.973+03:00Comments on *.Hünerli Bayanlar.*: Kremalı Mantarlı BonfileMüge Hünerhttp://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-49779575662322995492015-05-15T15:46:02.570+03:002015-05-15T15:46:02.570+03:00harıka denedım muthıs oldu ellerınıze saglık sevgı...harıka denedım muthıs oldu ellerınıze saglık sevgıler AyşenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-13180185824226445312014-03-05T19:25:17.246+02:002014-03-05T19:25:17.246+02:00Merhaba Müge hanım,
Dün akşam bu nefis lezzeti de...Merhaba Müge hanım,<br /><br />Dün akşam bu nefis lezzeti deneme şansım oldu.Amerikada yaşıyorum ve açıkçası buradaki malzemelerle aynı lezzeti yakalayabileceğimden pek emin olmayarak başladım.Eşim mantarı hayatta ağzına vurmayan biri olarak önce, bu sosu etlerin üzerinemi dökeceksin ziyan olacak hepsi, ben yemem diye itiraz etti.Tüm ısrarlarıma rağmen tadına dahi bakmayıp etlerin üzerinde hepsini sıyırdı ne yazıkki sos bikere bulaşmıştı:)))baktım etten 2 dilim aldıktan sonra kenara attığı mantarları bu ne lezzetli şey yahu, benki hayatta mantar yemem bana bile yedirdi deyip tabagı ekmekle sildi süpürdü:)))İnanın nasıl mutlu oldum yinede cesaret edip tüm sosu akşam yemeğinin üstüne iyiki boşaltmıştım:)))Hatta gelen misafirlerede mutlaka yapmalısın dedi çok mutlu oldum...Size böyle bir sayfa açtığınız ve bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Ayrıca sayfanızdaki videolu tariflerden profiterolü de denedim başka tariflerlede yapmıştım ama hiç inci pastanesininkine benzetilmemişti tadı:)))mükemmel ötesi olmuştu...Sayenizde ilk defa tam kıvamında lezzetli, zorlanmadan bir içli köfte hatta birkaç kere yaptım o da herkesten tam puan aldı:)) Başarılarınızın ve güzel tariflerinizin devamını diliyorum ve tekrar çok teşekkür ediyorum..<br /><br />Sevgiler Fatma Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-18174894023521187152014-03-02T16:30:22.744+02:002014-03-02T16:30:22.744+02:00Et yemekleri konusunda pek degilim.yeni ameliyat o...Et yemekleri konusunda pek degilim.yeni ameliyat olan annem icin et yapmayim dedim.Tam istedigim gibi bir tarif buldum ve denemek istedim.harika oldu paylasiminiz icin tesekkurler.kesinlikle tekrar yapacagim.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-82246409408547843912013-09-27T19:09:37.466+03:002013-09-27T19:09:37.466+03:00Müge merhaba,
İlk paylaştığından bu yana aklımday...Müge merhaba,<br /><br />İlk paylaştığından bu yana aklımdaydı ama denemek bu akşama kısmet oldu. Tek kelime ile ba-yıl-dım. Çok teşekkürler bu muhteşem tarif için. Şimdi bonfile kulesini de daha bir merak ettim ve onu da sıraya aldım.<br /><br />Ellerine sağlık.<br /><br />GamzePüstüklü Mamahttps://www.blogger.com/profile/07754273832246802353noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-80628849692800370262013-08-21T09:18:16.752+03:002013-08-21T09:18:16.752+03:00Tarifiniz akşamımıza lezzet kattı teşekkür ederim....Tarifiniz akşamımıza lezzet kattı teşekkür ederim.. İyi ki denemişim artık favori yemeklerim arasında.. Herkesin denemesini tavsiye ediyorum çok şey kazanacaklar.NihalSnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-75791811445678640982012-12-17T11:28:53.824+02:002012-12-17T11:28:53.824+02:00Uğur Bey;
Aslında sorunuzun içinde kendi yanıtınız...Uğur Bey;<br />Aslında sorunuzun içinde kendi yanıtınızı da vermişsiniz.<br />Karabiberin fazlası acılık, limonda ekşilik vermiş. :)<br />Evet, yemek; orijinalinde soğandan dolayı daha tatlımsı bir sostur, ekşi değildir.<br /><br />Sevgiler...Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-42592935791287894892012-12-13T23:26:34.448+02:002012-12-13T23:26:34.448+02:00Ben bu tarifi kız arkadaşıma yapmak istedim, daha ...Ben bu tarifi kız arkadaşıma yapmak istedim, daha önce kendim evde denedim. Mantar yerine konserve mantar kullanmıştım. içine biraz da limon sıktım. karabiberi de çok koydum galiba. ekşi ve biraz acı oldu. Yemeği yemeden önce daha tatlımsı olacağını düşünüyordum. Tatlı bir sos olması gerekmiyor muydu ? Uğur.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-80075120534451578902012-02-03T16:29:34.772+02:002012-02-03T16:29:34.772+02:00Mügee cnm merhaba ayy bı ses ver yahu eşini protes...Mügee cnm merhaba ayy bı ses ver yahu eşini protesto edıyorum bu iş yogunlugundan biz goremıyoruz senıı ,,,şaka bı yana Allah daha da artırsın işlerınızı ama bıze de ılgııı :))cnm mantar soslu bonfıleyı pazar gunu 12 kısılık mısafır grubuna yapıcam ama actifryda yapmak ıstıyorum olurmukı acepp,nası yapsam?? muhurleyıp yapınca daha guzel oluyo ocakta ama ben actıfryı calıstırıp bı sure unutmak ıstıyorum onu dıger cesıtlerımı yaparken ,,,opuyorum sevgılerrnevinhttps://www.blogger.com/profile/18154830478715550110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-47308999408386672232011-11-16T10:21:08.647+02:002011-11-16T10:21:08.647+02:00Müge Ablacım bu yemek bir şaaa-heee-seeeerr! Manta...Müge Ablacım bu yemek bir şaaa-heee-seeeerr! Mantar sevmeyen ben bile bayıla bayıla yedim, off tadı hala damağımda! Eşimin yorumu ise "valla bence tam misafirlik bi yemek!". <br />Emeğine sağlık vallahi! <br /><br />Kocaman sevgiler..Decoration Heavenhttps://www.blogger.com/profile/15178022247256695554noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-48627167484160448512011-08-27T20:43:16.296+03:002011-08-27T20:43:16.296+03:00Müge,
Bu yemek gerçekten bir şahane! Bu akşam yapt...Müge,<br />Bu yemek gerçekten bir şahane! Bu akşam yaptım, hem göze hem damağa hitap etti.Eşim ve mantara bayılan 4 yaşındaki oğlum da afiyetle yedi. Misafirlerim için benim de gözde ana yemeğim olacak.Sosu aynen yaptım, sütü denemedim henüz ama hiç ağır gelmedi zaten :) Sunumda düz yuvarlak yemek tabağına soslu eti ve yanına fırında yaptığım baharatlı elma dilimli patatesleri koydum, şahane oldu. Patatesleri fırın torbasında yapıyorum, herkese tavsiye ederim.<br />Mügecim blogunu sık sık takip ediyorum, sen de tariflerin de harikasınız.Teşekkürler..<br />Deniz Y.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-69925408204694087902011-08-23T15:54:52.765+03:002011-08-23T15:54:52.765+03:00Sevgili Deniz;
Ben yoğun lezetleri sevdiğim için a...Sevgili Deniz;<br />Ben yoğun lezetleri sevdiğim için açıkçası inceltmek hiç gelmedi aklıma :)<br />Ama biraz süt iyi bir fikir olabilir. Ana madde aynı çünkü.<br />1/2 kutu krema, 1/2 çay bardağı süt olabilir diye düşünüyorum.<br /><br />Afiyet olsun şimdiden :)<br />Sevgiler.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-67587257988716408792011-08-23T14:40:53.844+03:002011-08-23T14:40:53.844+03:00Mügeciğim,
harika bir tarif. ben de teoride kremal...Mügeciğim,<br />harika bir tarif. ben de teoride kremalı mantar sosa bayılıyorum ama yedikten sonra ağır geliyor her seferinde. kremaya alternatif ne olabilir ya da yoğunluğu nasıl azalabilir fikrin var mı? sütle seyreltmek geldi aklıma ama??<br />Deniz Y.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-62990357919383505582011-08-22T12:09:25.093+03:002011-08-22T12:09:25.093+03:00Adsız;
Tavuk biftekle de şahane olur.
Bende sık sı...Adsız;<br />Tavuk biftekle de şahane olur.<br />Bende sık sık tavuk ile yapıyorum bu tarifi :)<br /><br />Sevgilerimle...Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-20017386884296209472011-08-21T00:08:52.250+03:002011-08-21T00:08:52.250+03:00elinize sağlık,ben de denemek istiyorum en yakın z...elinize sağlık,ben de denemek istiyorum en yakın zamanda,aynı şekilde tavuk biftekle yapsak nasıl olur acaba?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-49498307831532518572011-08-18T14:30:22.289+03:002011-08-18T14:30:22.289+03:00Sevgili Aylin;
Eti marine etmek çok önemli.
Özelli...Sevgili Aylin;<br />Eti marine etmek çok önemli.<br />Özellikle elma sirkesi marine ederken etin yumuşamasını sağlıyor.<br />Birde ete pişmesi bittikten sonra tuz eklemelisin.<br />Öncesinde eklenen tuz eti sertleştirir.<br />Tavayı iyice kızdırmalısın.<br />Yani et mühürlenmeli.<br />Eti koyduktan sonra bir miktar kısabilirsin ocağı.<br />Önce biraz su salacak ardında suyunu toplayıp pişecektir.<br />Son olarak en kolay pişen etin bonfile olduğunu belirteyim. Diğer etler kolaylıkla pişmez.<br /><br />Umarım bu bilgiler işine yarar.<br /><br />Çok sevgilerimle...Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-12970058714715097682011-06-12T14:16:24.220+03:002011-06-12T14:16:24.220+03:00müge hanim ben 23 yasindayim.esim icin cok güzel y...müge hanim ben 23 yasindayim.esim icin cok güzel yemekler yapmak istiorum bazen oluyor bazen olmuyor.et konusunda özelliklede bonfile pisirme konusunda cok basarisizim etler sert oluyor bicakla kolayca kesilip kolayca yenmiyor.tabiri caizse cigne cigne sakiz gibi oluo.siz nasil oluoda kizgin tavada arkali önlü rengi dönene kadar sadece kizartipta(düdüklü,tencere yada firinda pisirme yapmadan)yumusacik bonfile yapiosunuz.bu kadar basit mi bana mi zor gelio.düdüklüde denedim firinda denedim dediginz gibi kizgin tavada grill seklinde denedim olmuo olmuo.nedir bana önereceginiz püf noktalar.kasaptan eti alirken neye dikkat etmeliyim(avusturya salzburgda yasiorum kasap degistirmek gibi bi sansim yok mecbur ayni yerden almak zorundayim cogunda istedigim tarif ettigim sekilde et satmiolar)eti marine etmeden once dövmeli mi.icinde sinir oluo bazen böyle olunca dediginiz gibi kizgin tavada arkali önlü pisirmek...?sebzelibonfile kuleyi deil en basit sossuz kremasiz bile pisiremiom ki sebzeli bonfile kulesini nasi yaparim ben.aylinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-26433335380258551992011-01-31T13:02:10.716+02:002011-01-31T13:02:10.716+02:00Sevgili Funda;
Öncelikle güzel sözleriniz için çok...Sevgili Funda;<br />Öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkürler.<br />Zaman kazanmak istemekte haklısınız ama sos da çok fazla bekleyince et deyim yerinde ise lime lime oluyor ve tadı sanki bozulmuş gibi ekşiyor.<br />O nedenle en fazla 3-4 saat bekletmenizi öneririm.<br />Şimdiden afiyet olsun.<br /><br />Sevgilerimle…Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-34074752293181374892011-01-29T18:25:26.060+02:002011-01-29T18:25:26.060+02:00Sevgili Muge Hanim;
Calismalarinizi takip ediyor v...Sevgili Muge Hanim;<br />Calismalarinizi takip ediyor ve cok begeniyorum.Sorum su olacak:Bu yemek icin pirzolalari aksamdan sosa yatirdigimiz taktirde tadinda bir degisiklik olur mu?Yoksa maksimum bekleme saati 2-3 saatmidir? Sorus nedenim zaman kazanmak acisindandir.<br />Sevgiler,saygilar... Funda Karakus/IngiltereAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-76874101711278282282010-11-29T12:21:42.335+02:002010-11-29T12:21:42.335+02:00Gülşencim;
Fotoğrafları ilk önce photoshop program...Gülşencim;<br />Fotoğrafları ilk önce photoshop programı ile düzenliyorum. Üzerine yazısını yazıyorum.<br />Daha sonra flickr a yüklüyorum ve oradan aldığım kodu bloga yerleştiriyorum.<br /><br />Sevgiler canım.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-73260647773799374742010-11-29T09:05:10.378+02:002010-11-29T09:05:10.378+02:00Müge Hanımcım yemeğin tadı tariften anlaşılıyor za...Müge Hanımcım yemeğin tadı tariften anlaşılıyor zaten oldukça lezzetli olduğu ortada:)<br />Resimlerse şahane,teknik açıdan birkaç soru sorabilirmiyim Müge Hanım fotoğraflarınızı bloga yüklerken orhjinal haliyle yükleyip oluşturdanmı oranlarını değiştiriyorsunuz,yoksa önceden ayarlarını ayarlayıp öylemi yüklüyorsunuz?<br />Ben fotoğrafı orjinal yükleyip oluşturdan ekrana sığdırmaya çalışıyorum ama hem sizinki gibi büyük hemde tam ortalı olmuyor sizinkiler çok muntazam ,ayrıca üzerindeki imza yazısıda oluşturda ayar yapınca minnacık kalıyor,saatlerdir bunun üstündeyim bana küçük bir detay verseniz:(gülşennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-61861387514293905022010-11-01T13:20:40.597+02:002010-11-01T13:20:40.597+02:00Merhaba;
Kremayı çok fazla pişirmiş olabilirsiniz,...Merhaba;<br />Kremayı çok fazla pişirmiş olabilirsiniz, bu da kesilmiş gibi görünmesine neden olmuş olabilir, yani krema çok pişirince şeffaflaşır.<br />Mantarın suyunu iyice süzmemiş olabilirsiniz. Mantar suyu neticede bir konserve suyu ve kremanızı kesmiş olabilir.<br />Aklıma gelenler bunlar :)<br /><br />Çok sevgilerimle.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-15442951144844059502010-10-30T14:18:34.174+03:002010-10-30T14:18:34.174+03:00Merhaba Müge Hanım,
Konserve mantar kullanıp (yakl...Merhaba Müge Hanım,<br />Konserve mantar kullanıp (yaklaşık 200gr-bir kavanoz) diğer ölçüleri değiştirmeden sosu pişirdim. Resimdeki kadar akışkan ve bol olmadı, niyeyse kesilmiş gibi oldu. lezzeti şahane ama :) nerede hata yapmış olabilirim? pilav tenceresi denilen boyutta bir teflonda yaptım, daha küçük bir tava mı kullanmalıyım? ilginiz için şimdiden teşekkürler, iyi günler dilerim.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-86318280724648401792010-10-22T14:21:54.815+03:002010-10-22T14:21:54.815+03:00Merhaba. Yaptığınız herşeymi lezzetli olur.Üç dene...Merhaba. Yaptığınız herşeymi lezzetli olur.Üç deneme yapıldı,bir taneside bu muhteşem tarif. Sayenizde kalabalık bir gün ve güzel bir aile gecesi bu tariflerle daha da güzelleşti. Ellerinize sağlık :)kiraz çiçeğihttp://heveslikirazcicegi.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-60759553795619096522010-10-15T00:04:01.176+03:002010-10-15T00:04:01.176+03:00Gercekten cok guzel gorunuyor, benim de en sevdigi...Gercekten cok guzel gorunuyor, benim de en sevdigim tatlar bunlar. Ellerinize saglik.nurseninhobilerihttp://nurseninhoboleri.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-5300481705792391682010-10-14T11:36:07.886+03:002010-10-14T11:36:07.886+03:00Bayılırım bu lezzete ellerine sağlık MügeBayılırım bu lezzete ellerine sağlık MügeRakunt ideashttps://www.blogger.com/profile/15561845684415868487noreply@blogger.com