tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post5041862361952844949..comments2024-02-25T20:07:55.973+03:00Comments on *.Hünerli Bayanlar.*: Haşhaş Tohumlu Sütlü EkmekMüge Hünerhttp://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-46980670449167124452008-11-17T12:54:00.000+02:002008-11-17T12:54:00.000+02:00Merhabe Müge Cumartesi aksami senin verdigin tarif...Merhabe Müge Cumartesi aksami senin verdigin tarife ve ayrintilara uyarak güzel bir ekmek icin gerekli herseyi hazirladim. <BR/>Pazar sabahi bizi cok güzel bir süpriz bekliyordu: harika bir cevizli çavdar ekmegi! 2 kisi ekmegin yarisini yedigimizi görünce ortalikdan kaldirmak zorunda kaldim. <BR/><BR/>Tekrar tesekkür ederim verdigin bilgiler icin.<BR/><BR/>Sevgiler<BR/>DilaraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-52087007054661449332008-11-12T14:09:00.000+02:002008-11-12T14:09:00.000+02:00Verdigin ayrintili bilgi icin cok tesekkür ederim....Verdigin ayrintili bilgi icin cok tesekkür ederim. Bu aksam senin yazdigin ölcülerle deneyecegim. Yarina sana rapor veririm insallah.<BR/><BR/>Sevgilerle<BR/>DilaraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-87192513756930303552008-11-12T10:48:00.000+02:002008-11-12T10:48:00.000+02:00Sevgili Dilara;İlk denemenin hüsran olmasına üzüld...Sevgili Dilara;<BR/>İlk denemenin hüsran olmasına üzüldüm :( ama benimde defalarca başıma geldi halada geliyor.<BR/><BR/>Ekmek çok nazik bir konu, ortamın ısısı, malzemelerin ısısı, mayanın tazeliği hepsi etken olabiliyor.<BR/><BR/>Ben son zamanlarda artık göz kararı yapıyorum ekmeği;<BR/>1 Paket Söke Un karışımı ve maya, 200 ml.süt, 120 ml. su, 2 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz şeklinde...<BR/>Süt ve suyun aynı sıcaklıkta olmasına özen gösteriyorum, ekmek kabına süt, su, yağ, şeker ve tuzu koyup karıştırıyorum. sonra unu ekleyip, ortasını havuz gibi açıp mayayı koyup kapatıyorum. Hemen çalıştıracaksamda kurup bir kaç saat sonra yapacaksamda hep bu sıralamayı uyguluyorum.<BR/>İlk zamanlar 3.50 dk süren fransız ekmeği programını kullanıyordum. Ekmeğin ortası hep çöküyordu ve nemli oluyordu.<BR/>Artık 3 saat süren normal ekmek programını kullanıyorum ve üstü hafif tepecikli nefis ekmeklerim oluyor.<BR/>Söylediğim ölçüleri ve dip notları uygularsan harika ekmekler yapacağına eminim.<BR/>Çok sevgiler.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-59611462417063700762008-11-12T10:09:00.000+02:002008-11-12T10:09:00.000+02:00Merhabe MügeDaha önceden ekmek yapimi ile ilgili y...Merhabe Müge<BR/><BR/>Daha önceden ekmek yapimi ile ilgili yazini okudugumda pek ilgimi cekmemisti... ne var canim hepsi satiliyor demistim :)<BR/><BR/>Gecen hafta esim bene evlilik yildönümüz oldugu icin ekmek makinasi aldi.... denedik veee tek kelimeyle harika birsey!<BR/><BR/>Ilk denemememizdi ve sabirsizlikla 3 saat boyunca git gel git gel nerdeyse basini bekledik. sonunda ortasi cökünce keyfim kacti.<BR/><BR/>Makinanin kullanma klavuzunda mayada veye suyun ayarinda yanlislik olabilecegi yaziyor ama ben paketin üzerindeki tarife göre koydum suyunu ve paketi aldigim gün ekmegi pisirdim. Sence sorun baska ne olabilir? Görünümü kötü oldugu icin tekrar denemeye cesaret edemedim.<BR/><BR/>Bugün senin çavdar ekmegi tarifini deneyecagim, tabiki cevizide eksik olmayacak :)<BR/><BR/>Cok uzattim galiba... konu ekmek olunca ceneme sahib olamiyorum :D<BR/><BR/>Sevgilerimle<BR/>DilaraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-23106824742467269652008-04-29T15:53:00.000+03:002008-04-29T15:53:00.000+03:00mügecim insallah kısmet olurda bir gün kahvaltı ya...mügecim insallah kısmet olurda bir gün kahvaltı yaparız canım bu içtenligin için teşekkür ederim sevgilerAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-79992487123127502992008-04-28T17:40:00.000+03:002008-04-28T17:40:00.000+03:00Aslıcım;Ne kadar tatlısın, ofiste her biri başka m...Aslıcım;<BR/>Ne kadar tatlısın, ofiste her biri başka model tabakla hazırlanmış basit kahvaltılıklar işte. Yayınlamak ayıp olurmu diye bile düşündüm hatta:) Bari dedim kayısılar düzgün olsun:)<BR/>Çok teşekkür ederim bu güzel sözler için canım.Sevgilerimle.<BR/><BR/>Lama Hanımcım;<BR/>Ofis deyip geçme, Hünerli bir bayan var orda:)) Her zaman beklerim senide, bebişinide şekerim.<BR/><BR/>Handancım;<BR/>Çayımızda vardı valla, inşallah bir gün birlikte yaparız bir kahvaltı canım. Sevgilerimle, öperim.<BR/><BR/>Zerrincim;<BR/>Bu yazıda yazdımmı bilmiyorum ama daha önce uzun bir yazı yazdım bu konuda, vaktin olursa bakarsın canım. Sinbo ekmek makinesi kullanıyorum ve çok memnunum, tavsiye ederim. Hele Söke Un karışımları nefis. Sormak istediğin bir şey olursa yaz bana yanıtlarım şekercim.<BR/><BR/>Edicim;<BR/>O kadar yedin mi gerçekten, farketmemişim:) Bende bu kız yemeklerini niye bıraktı diyorum:) Ne zaman istersen gel haşhaşınla cicim, kek, ekmek Allah ne verdiyse yaparız:)) Öperim seni çok.<BR/><BR/>Adaş Şekerim;<BR/>Ya zaten duygusal durumdayım kaç gündür, bir de böyle şiir tadında yorumlar gelince, iyice kötü oluyorum valla:) Öperim seni çok çok. (Kilo kısmına hiç girmedim farkındaysan, ahh ahh)<BR/><BR/>Annesininoğlusu;<BR/>Çok teşekkür ederim canım, sevgiler.<BR/><BR/>Aybikeciğim;<BR/>O senin güzelliğin ve tatlılığın. Masada bir şey yokki:) Çok teşekkürler şekerim, öperim.<BR/><BR/>Semracım;<BR/>Fazla ekmek tüketen bir aile değilseniz özellikle öneririm. Oda sıcaklığında 3-4 gün, buzdolabında 6-7 gün tadı hiç değişmeden kalıyor ekmekler.<BR/>Hatta ben dilimleyip, buzluğa atıyorum, lazım oldukça 1-2 dilim çıkarıp, ısıtıyorum, öylede yapabilirsin. Vakit kaybetmeden bir Sinbo edin derim:)<BR/>Sevgilerimle canım.Mügehttps://www.blogger.com/profile/10051813631281867398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-45137705781162467482008-04-28T17:38:00.000+03:002008-04-28T17:38:00.000+03:00Bu yorum yazar tarafından silindi.Mügehttps://www.blogger.com/profile/10051813631281867398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-54778447857123909792008-04-27T18:42:00.000+03:002008-04-27T18:42:00.000+03:00bu ekmek işine bendemi girsem diyorum ama fazla ek...bu ekmek işine bendemi girsem diyorum ama fazla ekmel tüketen bir aile olmadığımızdan kararsızım bu konuda.diğer ekmeklere nazaran daha uzun süre taze kalmak gibi bir özelliği varmı evde yapılan ekmeklerin?ellerine sağlık cnm nefis bir görüntü.~Semra Mutfakta~https://www.blogger.com/profile/15694786660495440541noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-34738680344327531932008-04-25T21:48:00.000+03:002008-04-25T21:48:00.000+03:00Ellerine saglik Muge'cigim, Masaya hic sozum yok, ...Ellerine saglik Muge'cigim, <BR/>Masaya hic sozum yok, yutkunarak bakiyorum.<BR/>Guzel bir hafta sonu diliyorum, sevgiler.Aybike Ceylanhttps://www.blogger.com/profile/17243357573514495745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-53689541057020079622008-04-25T19:18:00.000+03:002008-04-25T19:18:00.000+03:00ellerine sağlık çok şık olmuş kanepeler:))ellerine sağlık çok şık olmuş kanepeler:))annesininoglusuhttps://www.blogger.com/profile/05139570180630369284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-80487059987920876512008-04-25T08:30:00.000+03:002008-04-25T08:30:00.000+03:00Müge Teyzeeeee !!!!Niye yaşlandığını hissediyorsun...Müge Teyzeeeee !!!!<BR/><BR/>Niye yaşlandığını hissediyorsun ki anlamadım.Sen nine olsan da genç kalacaksın çünkü senin o coşkulu yüreğin hep genç atacak.<BR/>Tek bildiğim karşılıklı ekmekleri yedikçe hafif başka yönden büyüyeceğimiz.<BR/><BR/>:)<BR/><BR/>Öptüm seni..<BR/><BR/>adaş şekerinYemekbahanehttps://www.blogger.com/profile/03607353981416041388noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-680701113541704842008-04-24T19:07:00.000+03:002008-04-24T19:07:00.000+03:00Bize de yapmıştın bundan 5 dilim yemiştim cidden ç...Bize de yapmıştın bundan 5 dilim yemiştim cidden çok güzel di evde haşhaş dolu biliyorsun ama ekmek makinası almıyoruz devamlı yeriz diye.Sana getiricem sende yaparız emi cicimAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-5906521038386054482008-04-24T16:31:00.000+03:002008-04-24T16:31:00.000+03:00Mügecim yazını okuyunca ekmek yapma makinesi almay...Mügecim yazını okuyunca ekmek yapma makinesi almayı düşünen bir olarak hangi marka ekmek yapma makinesini kullanıyor ,memnunmu acaba türü sorular kafamda uçuştu:)))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08239278744956070620noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-26454177308984690062008-04-24T14:23:00.000+03:002008-04-24T14:23:00.000+03:00o güzel kahvaltı sofrasında güzel de demli çay har...o güzel kahvaltı sofrasında güzel de demli çay harika olurdu tarifin için teşekürler mügecim sevgilerAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-12535505229434499182008-04-24T14:08:00.000+03:002008-04-24T14:08:00.000+03:00ayol o sofrayi ofiste mi hazirladin?sastim kaldim ...ayol o sofrayi ofiste mi hazirladin?sastim kaldim yani Hunerlicim ne diyeyim!<BR/>Ben de ugrayayim senin ofise bir ara bari ;)LaMahttps://www.blogger.com/profile/06979605838431245608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-24466438027382915112008-04-24T12:15:00.000+03:002008-04-24T12:15:00.000+03:00Kahvaltı sofrasının özenle hazırlandığı belli oluy...Kahvaltı sofrasının özenle hazırlandığı belli oluyor, kuru kayısıları dizişini seyrediyorum deminden beri, çok sade ama çok şık bir bütünlük olmuş.. Güzel vakit geçirmenize çok sevindim, daha nicelerine inşallah..aslı'nın mutfağıhttps://www.blogger.com/profile/11967092061757607688noreply@blogger.com