tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post3929933658890903993..comments2024-02-25T20:07:55.973+03:00Comments on *.Hünerli Bayanlar.*: Çilek Soslu TartMüge Hünerhttp://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comBlogger36125tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-19991791040280527432012-11-09T23:22:04.010+02:002012-11-09T23:22:04.010+02:00Ba-yil- dim :))) resimden yiyesim geldi :) cilek m...Ba-yil- dim :))) resimden yiyesim geldi :) cilek mevsimi kacsa da baska bir seyle denicem bloga da ekliycem.ayrica mugecim hic sasmadigim pastaci kremam vardir ki cidden bir ustadan calmistim :) ama senin pastaci kremalarini yazin denemis ve de bayilmistim:) soylemeyi unutmusum :)cok Optum coco-jellyhttps://www.blogger.com/profile/04611002426973202503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-18344917815118478822012-07-18T14:37:43.408+03:002012-07-18T14:37:43.408+03:00Sevgili Hülya Hanım;
Kelepçeli kalıpta da yapabili...Sevgili Hülya Hanım;<br />Kelepçeli kalıpta da yapabilirsiniz.<br />Yağlı bir hamur olduğu için sorun olmayacaktır.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-350572005456464722012-07-18T11:48:05.943+03:002012-07-18T11:48:05.943+03:00merhabalar.. müge hanım gercekten hepsi birbirinde...merhabalar.. müge hanım gercekten hepsi birbirinden hoş görünüyor ama beni oturdugum yerde tart kalıpları bulmak cok zor... acaba kelepceli bir kalıp ta yapmam da bir sorun cıkar mı cevabınızı bekliyorum ki yapıyım .. <br /><br />Hülya.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-74780534925832865032012-06-26T13:57:35.834+03:002012-06-26T13:57:35.834+03:00hil
Müge Hanım tarifinizi denemek istiyorum ama ka...hil<br />Müge Hanım tarifinizi denemek istiyorum ama kabartma tozu yazmıyor katılmıyor kabartma tozu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-65717674443332795182012-06-18T23:21:19.431+03:002012-06-18T23:21:19.431+03:00müge hanım
öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum.....müge hanım<br />öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum..bu kadar nefis lezzetleri bizimle buluşturduğunuz için..sitenizden alıp denediğim tüm tarifler müthiş oldu..ellerinize sağlık..en son çilekli tart yaptım yok böyle bi lezzet...iyi ki varsınız...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-68107424495391731992010-12-29T03:21:05.897+02:002010-12-29T03:21:05.897+02:00HARİKA OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIKHARİKA OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIKcanikomhttps://www.blogger.com/profile/03857789389573515670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-63426276100994055742010-06-29T14:07:02.756+03:002010-06-29T14:07:02.756+03:00Teşekkürler Müge hanım.
İyi günler
Neşe.Teşekkürler Müge hanım.<br /><br />İyi günler<br /><br />Neşe.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-73783683563764313832010-06-29T10:51:51.705+03:002010-06-29T10:51:51.705+03:00Sevgili Neşe;
Tabi ki olur.
Ama çilek vişneye göre...Sevgili Neşe;<br />Tabi ki olur.<br />Ama çilek vişneye göre biraz daha tatlı bir meyve olduğu için belki şekeri biraz arttırman gerekebilir.<br /><br />Sevgiler.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-45150835426794712972010-06-28T16:07:31.062+03:002010-06-28T16:07:31.062+03:00Merhaba,
bu tarifte çilek sosu yerine aynı malzem...Merhaba,<br /><br />bu tarifte çilek sosu yerine aynı malzeme ile fakat çilek yerine vişne koysak olur mu?<br /><br />sevgilerle Neşe...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-10933225419812734162010-06-16T02:40:07.472+03:002010-06-16T02:40:07.472+03:00Annemle mutfağa girip yemekler yapmaya, yeni şeyle...Annemle mutfağa girip yemekler yapmaya, yeni şeyler denemeye bayılırız, bu siteyi de yeni keşfettik sayılır, şimdi sıra buradaki tarifleri talan etmekte :) Bu mükemmel tarifler için size ne kadar teşekkür etsek azdır.Melikenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-81151607090395655622010-06-02T11:35:15.115+03:002010-06-02T11:35:15.115+03:00Sevgili Gülşen;
Hamur pişince kurabiye kıvamında o...Sevgili Gülşen;<br />Hamur pişince kurabiye kıvamında oluyor evet.<br />Mini tart kalıbında yaparsanızda yerleştirmek size kalmış, hangisi kolayınıza gelirse öyle yapın derim ben :)<br /><br />Dondurmalı pasta yazın iyi gider gerçekten, denemek lazım :)<br /><br />Sevgiler.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-16966907994036529582010-06-02T11:20:09.626+03:002010-06-02T11:20:09.626+03:00Müge Hanım ayrıca dondurmalı pasta tarifi yapıp ek...Müge Hanım ayrıca dondurmalı pasta tarifi yapıp ekleseniz ne güzel olur,püf noktaları olduğu için yapmaya cesaret edemedim daha,sizin detaylı tarif vereceğinizden eminim:)gülşennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-11687990275205091132010-06-02T10:14:09.314+03:002010-06-02T10:14:09.314+03:00müge hanım tar denemem hiç olmadı daha önce,tartın...müge hanım tar denemem hiç olmadı daha önce,tartın kek hamurundan dahamı sert kıvamda olması gerekiyor?<br />bunun kıvamının kurabiye gibi olduğundan bahsetmişsiniz,yapmadan önce danışmak istedim?<br />ayurıca mini tart kalıpları kullanırsak her kalıbın içine merdaneyle açmadan, elimizle bastırarak yayabiliriz değilmi?gülşennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-59882946897172379942010-05-30T03:36:08.276+03:002010-05-30T03:36:08.276+03:00cok guzel gorunuyor canim ellerine saglik
resmen g...cok guzel gorunuyor canim ellerine saglik<br />resmen gel beni ye diyor :)Oznur (100de100 Marifet)https://www.blogger.com/profile/01664514203242210246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-89702627548326702522010-05-28T15:21:15.556+03:002010-05-28T15:21:15.556+03:00Sevgili Fatma Hanım;
Öncelikle güzel sözleriniz iç...Sevgili Fatma Hanım;<br />Öncelikle güzel sözleriniz için, sonra da bu yararlı bilgileri zahmet edip bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.<br /><br />Alüminyum folyo ile ilgili son zamanlarda ben de duyuyordum bir şeyler ama bu bilgilerle kafamda somut olarak oturmuş oldu.<br />Kulaktan dolma, uydurma bir söylenti değilmiş, gerçekmiş demek ki...<br /><br />Zaten ben fırında yiyecekler ile direk temas edecek şekilde kullanmıyordum, örneğin bir borcamı kapatmak için (kapak niyetine) kullanıyordum, o da çok nadir.<br />Ama artık hiç kullanmam :)<br /><br />Tekrar tekrar teşekkürler, her zaman beklerim.<br /><br />Sevgilerimle.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-26134390476591124812010-05-28T14:15:02.332+03:002010-05-28T14:15:02.332+03:00Sevgili Müge Hanım,
Sitenizi zevle takip ediyorum ...Sevgili Müge Hanım,<br />Sitenizi zevle takip ediyorum ve sizi çok da başarılı buluyorum. Naçizane aşağıdaki bilgileri sizinle paylaşmak istedim. <br /><br />Alüminyum ve Alümiyum Folya Tehlikesi<br /><br />Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sadettin Turhan, yürüttüğü bir çalışma sonucunda alüminyum<br />kaplarda pişirilen yemeklerin sağlık yönünden sakıncalı olduğunun anlaşıldığını iddia etti.<br /><br />Turhan, Türkiye'de özellikle kırsal kesimlerde alüminyum kapların hala yaygın olarak kullanıldığını, alüminyum folyonun da özellikle fırında yemek pişirilirken vazgeçilmez pişirme materyallerinden biri olduğuna dikkati çekti. Alüminyumun doğada en çok rastlanılan elementlerden biri olduğunu belirten Turhan, alüminyumun zararlı etkileri üzerine yapılan araştırmaların, fazla miktarda alınan alüminyumun başta çeşitli kemik hastalıkları olmak üzere, alzheimer gibi nörolojik hastalıklara yol açtığının, diyaliz hastaları için ise son derece sakıncalı olduğunun tespit edildiğini anımsattı.<br /><br />Özellikle kırmızı ve beyaz etlerin alüminyum kaplarda ve alüminyum folyoyla pişirilmesi durumunda yiyeceklere ne kadar alüminyum geçtiğini tespit etmek için çalışma yürüttüğünü kaydeden Turhan, araştırma sonucunda yüksek ısı ve bekleme süresine bağlı olarak yiyeceklere alüminyum geçtiğini tespit ettiğini söyledi.<br /><br />Turhan, yaptığı araştırmaya göre, sığır, koyun ve manda gibi kırmızı etlerin alüminyum folyoya sarılarak fırında pişirilmesi durumunda pişirme, sıcaklık ve süreye bağlı olarak etlerin pişirilmeden önceki alüminyum içeriklerinin yüzde 90 ile 400 oranında arttığını, beyaz etlerde ise bu artışın yüzde 80 ile 250 arasında olduğunu belirtti.<br /><br />Etlerin içerdiği yağ miktarının da alüminyum artışını etkilediğini belirten Turhan, yağlı etlerde geçişin daha fazla olduğunu kaydetti.<br /><br />Yrd. Doç. Dr. Turhan, alüminyumun bilenen zararlarını yeniden anımsatarak, “Alüminyumun toksit etkisinin zararlı olduğu yıllardan beri bilinmektedir, bu nedenle yiyeceklerin alüminyum kaplarda ve alüminyum folyo kullanılarak pişirilmesini tavsiye etmiyoruz” dedi.<br /><br />Turhan, özellikle fırın yemeklerinde kullanılan alüminyum folyonun yerine yağlı kağıdın kullanılabileceğini de belirtti.fatmasolgunhttps://www.blogger.com/profile/05836570022037544101noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-60738083526649287732010-05-20T22:33:04.089+03:002010-05-20T22:33:04.089+03:00Ne denebilir ki Muge'cigim, tek kelime ile, NE...Ne denebilir ki Muge'cigim, tek kelime ile, NEFISSSS.<br />Ellerine saglik, sevgiler ve selamlar Texas'dan...Aybike Ceylanhttps://www.blogger.com/profile/17243357573514495745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-17839794626956485362010-05-19T19:42:37.803+03:002010-05-19T19:42:37.803+03:00leziz olmuş canım. ellerine sağlık
sevgiler :)leziz olmuş canım. ellerine sağlık<br /><br />sevgiler :)Hayatın Ta Kendisi Lokantasıhttp://www.hayatintakendisi.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-36847899613061480052010-05-19T15:20:22.060+03:002010-05-19T15:20:22.060+03:00valla o kadar mükemmel yazıyosunuzki tariflerinizd...valla o kadar mükemmel yazıyosunuzki tariflerinizden anlamamak mümkün değil çok sağolun ben dikkatsizlik etmişim görmemişim ayrıntıyı kusura bakmayın.en kısa zamanda denicem tarifinizi harikasınız tek kelimeyle.hele o fotoğraflar sanki ekrandan fırlicak kadar müthiş:)<br />yeni tariflerinizi iple çeker oldumsümeyrahttps://www.blogger.com/profile/06639111310466096352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-27735432476241708612010-05-19T13:24:02.939+03:002010-05-19T13:24:02.939+03:00Sevgili Sümeyra;
Tarifleri her zaman çok detaylı y...Sevgili Sümeyra;<br />Tarifleri her zaman çok detaylı yazmaya özen gösteriyorum.<br />Hatta bazen detay vermeyi abartıp çok uzattığımı bile düşünüyorum :)<br />Ancak yine de bazı şeyleri unutabiliyorum tabiki, o durumda da yorumlardaki soruları mutlaka yanıtlıyorum.<br /><br />Bu tariftede; "yapılışı" kısmında "28 cm.lik tart kalıbını yağlayın" şeklinde zaten belirtmiştim.<br />Kalıp olarak cam tart kalıbı kullandım, tabanı çıkabilen tart kalıbı kullanırsanız yağlamanıza gerek yok.<br />Çok sevgilerimle...<br /><br /><br />Sevgili Arkadaşlar;<br />Güzel yorumlarınıza teşekkürler, çat kapı gelenlerede her zaman kapım açık diyorum :)Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-38295682960761909512010-05-18T23:14:49.524+03:002010-05-18T23:14:49.524+03:00müge hanım muhteşem olmuş her zamanki gibi yalnız ...müge hanım muhteşem olmuş her zamanki gibi yalnız sormak istediğim nasıl bir tart kalıbı kullandınız ve kaç cm onları söylerseniz çok memnun olurum.sevgilerimlesümeyrahttps://www.blogger.com/profile/06639111310466096352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-78936866994149386602010-05-18T16:44:13.115+03:002010-05-18T16:44:13.115+03:00komşum olurmusun canım tart çekiyor sana gelcem :...komşum olurmusun canım tart çekiyor sana gelcem :)Sevil Şahinhttps://www.blogger.com/profile/03456633929495403286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-86923158643941736182010-05-18T12:21:29.402+03:002010-05-18T12:21:29.402+03:00Ellerinize sağlık, enfes görünüyor:)Ellerinize sağlık, enfes görünüyor:)Elifin Terazisihttps://www.blogger.com/profile/11333979672673139995noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-53608898756355614982010-05-18T11:50:45.461+03:002010-05-18T11:50:45.461+03:00muhteşem olmuş, gerçek mi bu fotoğraflar:)),elleri...muhteşem olmuş, gerçek mi bu fotoğraflar:)),ellerinize sağlıkasmabahcehttps://www.blogger.com/profile/01376618666994458153noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-33214212582350419082010-05-18T09:34:33.452+03:002010-05-18T09:34:33.452+03:00Müge geçen gün bloğuma ne kadar güzel bir mesaj bı...Müge geçen gün bloğuma ne kadar güzel bir mesaj bırakmışsın öyle,beni çok mutlu ettin.Sizin gibi eski üstatlardan bunları duymak ayrıca hoş..<br />Güzel sözlerin için bir kez daha teşekkür ediyorum..<br />Çilekli ve çilek soslu tart ise mükemmel olmuş,fotoğraflar iştah açıyor:))<br />Ellerine sağlık...<br /><br />Kocaman Sevgiler..pelincehttps://www.blogger.com/profile/09074728126504496107noreply@blogger.com