tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post2143389426835986991..comments2024-02-25T20:07:55.973+03:00Comments on *.Hünerli Bayanlar.*: BaklavaMüge Hünerhttp://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comBlogger48125tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-57114202671693397442016-07-13T15:09:21.192+03:002016-07-13T15:09:21.192+03:00merhaba; hamuru acmak icn tahta olan yazgacim yok ...merhaba; hamuru acmak icn tahta olan yazgacim yok kaygan olan sentetik yazgacim var olur mu: bide daha da citir citir olmasi icin yagini bol mu dokmem gerkiyo ? Firinim da cok agir pisiriyo isiyi arttirabilir miyim?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-75271795927761432912016-07-11T22:05:37.456+03:002016-07-11T22:05:37.456+03:00Ne kadar sure pismesi gerek suan firinda ve 1 saat...Ne kadar sure pismesi gerek suan firinda ve 1 saat 45dk oldu hala pisiyor 140 derecede cok guzel gorunuyor ve alerjimiz oldugu icin zeytinyagiyla yagladim sonuca a kaldi ne zaman cikarsam firindan bilemedim daha tam pismedi sanirimzeynep alemdarhttps://www.blogger.com/profile/11756481419717514323noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-78512471853388991442016-05-27T21:06:10.832+03:002016-05-27T21:06:10.832+03:00İlk defa baklava yaptım harika oldu tarif için teş...İlk defa baklava yaptım harika oldu tarif için teşekkürler tıpkı hazır baklavalar gibi AdminKinghttps://www.blogger.com/profile/06748206225785212176noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-89952816591376747302016-02-07T17:30:14.541+02:002016-02-07T17:30:14.541+02:00Dün gece baklavayi yaptim bu sabah serbetledim, ya...Dün gece baklavayi yaptim bu sabah serbetledim, yapilisi cok kolay tadi harika oldu tesekkürlerNerimannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-38657789869042828202015-10-31T17:22:56.412+03:002015-10-31T17:22:56.412+03:00Bu tarifi verdiginiz icin size cokk tesekkur ediyo...Bu tarifi verdiginiz icin size cokk tesekkur ediyorum. Simdiye kadar yaptigim en mukemmel baklava diyebilirim. Benim icin en onemliside bu baklavanin yumusamamasi, tek ve son tarifim bu artikAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-34250236132513263262015-09-22T16:06:14.170+03:002015-09-22T16:06:14.170+03:00baklavayı yaptım şerbetine kadar herşey çok güzeld...baklavayı yaptım şerbetine kadar herşey çok güzeldi şerbetten sonra fiyasko oldu ben yazınızın tamamını okumadan baklavanın soğuk şerbetin kaynar olacağı düşüncesiyle kaynar ıslattım sonuç laz böreği oldu neyse ki sayenizde ilk defa baklava açtım cesaretim yerine geldi şimdi 3 tepsiyi verdim fırına şerbetini ılık dökecen sonucu yazarım sizlere<br /><br /><br />ayfernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-53241870405720993652015-09-22T11:28:50.321+03:002015-09-22T11:28:50.321+03:00bu bayram ende deneyeceğim teşekkürler & iyi b...bu bayram ende deneyeceğim teşekkürler & iyi bayramlar herkese :)meralnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-12629713359888270682015-07-31T19:04:14.723+03:002015-07-31T19:04:14.723+03:00Selam
Ben tarifinizi aynen uyguladım . Doğrusunu i...Selam<br />Ben tarifinizi aynen uyguladım . Doğrusunu isterseniz yediğim en güzel ev baklavası oldu. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim. Bu yaşıma kadar hiç yufka açmadım. Yani oklava kullanmasını bilmediğimi düşünüyordum. Sonuca inanamadım. Sanırım çok iyi bir gözlemciyim. Bu harika tarif için teşekkürler. Ilk denemede bu başarıyı elde ettiğim için gururluyum. Tekrar yaparmıyım bilmiyorum , çok yorucuydu çünkü 😊. Ancak denemek isteyenlere sonucun mükemmel olacağını söyleyebilirim..<br />Sevgilerimle. ..<br />Şule M.<br /><br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12855139671664478980noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-13391647498077253642015-06-26T21:49:07.705+03:002015-06-26T21:49:07.705+03:00Allahim bu nasıl bir baklava tarifi böyle!yıllardı...Allahim bu nasıl bir baklava tarifi böyle!yıllardır aradığım tarif ışte buymuş! Ben baklava şeklinde değil de saray sarmasi şeklinde ve sarı burma şeklinde yaptım bu tarifi.ve inanın ben hazır tatlilarda bile böyle çıtırlik gormedimm..kesinlkle gözünüz kpalli deneyin bundan sonra tek yapcagim tarif budur..hem çok az malzemeli hemde mükemmelllll..cookk teşekkür ederim size bu tarif içinnAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-51568184834174907742015-03-03T11:31:25.397+02:002015-03-03T11:31:25.397+02:00Merhaba;
Hayır limon olmaz. Çünkü burada sirkenin ...Merhaba;<br />Hayır limon olmaz. Çünkü burada sirkenin amacı ekşilik vermek değil hamura gevreklik kıtırlık vermek.<br />SevgilerMüge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-735460628111732512015-02-25T23:47:17.020+02:002015-02-25T23:47:17.020+02:00Merhaba müge abla sirke yerine limon koysam bir sa...Merhaba müge abla sirke yerine limon koysam bir sakıncası olur mu Teşekkürler tarif için<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-18639469240094336412014-07-09T11:19:32.803+03:002014-07-09T11:19:32.803+03:00Sirke kararında kullanıldığında hamura kıtırlık ve...Sirke kararında kullanıldığında hamura kıtırlık verir.<br />Hiç bir sorun olmaz<br />Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-91717505755756403732014-06-29T18:19:36.901+03:002014-06-29T18:19:36.901+03:00Ya canım daha önce sirkeyi başka şeylerde de dened...Ya canım daha önce sirkeyi başka şeylerde de denedim olmadı sirke sorun olmaz dimi Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-56338412172950436582013-12-28T18:11:40.324+02:002013-12-28T18:11:40.324+02:00Bana bile baklava yaptiran bu tarif icin Hulya abl...Bana bile baklava yaptiran bu tarif icin Hulya ablaya ve tabiki sana sevgili Muge tesekkurler.Ama keske arada yine bloguna ugrasan ilk goz agrimsin ozluyorum:))DilekAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-74023353686128347702013-04-11T18:58:16.727+03:002013-04-11T18:58:16.727+03:00Tarifiniz gerçekten çok güzel ancak ben bunu kırk ...Tarifiniz gerçekten çok güzel ancak ben bunu kırk yıl uğraşsam yapamam:)Canımda çok çekti şimdi..en iyisi ben hazır online sipariş edeyim. bu işi en iyi yapan gurme market diye duymuştum, adamlar gaziantep'ten 1 günde yolluyorlarmış. Ben en iyisi işin kolayına kaçayım :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-46589395065953213282013-03-01T09:15:31.963+02:002013-03-01T09:15:31.963+02:00Bu tarifi ben de denedim ama beceremedim galiba.14...Bu tarifi ben de denedim ama beceremedim galiba.140 derece benim turbo fırına hiç iyi gelmedi.Ağır ağır kızarsın diye beklerken babamın deyimiyle kaz eti pişirir gibi pişirmişim.Kurudu.Yağ da uzun süre yandı galiba.Ben vazgeçmeyip yeniden deneyeceğim hata yaptığım yerler olduğunu düşünüyorum.Yarım ölçü mini fırın tepsisine denemek istiyorum..Bu siteden aldığım hiç bir tarif beni yanıltmadı.İnşallah bunu da başaracağım:)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-8400598085992336142013-02-27T13:35:15.922+02:002013-02-27T13:35:15.922+02:00sevgili müge hanım bende bu tarifinizi buakşam den...sevgili müge hanım bende bu tarifinizi buakşam denemek istiyorum fakat tepsim 60 cm yuvarlak bir tepsibu verdiğiniz ölçüler 60 cm tepsime uygun olurmu ya da azmı gelir az gelirse nekadar daha ekleme yapacağımAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-91908080719673152422012-11-06T11:34:00.131+02:002012-11-06T11:34:00.131+02:00Merhaba;
Fırının orta katında pişerse daha iyi olu...Merhaba;<br />Fırının orta katında pişerse daha iyi olur.<br />Pasta tabağı standarttır aslında, ortalama 20 cm. çapında diyebiliriz.<br />Derece olarak da yavaş yavaş içinin pişmesi gerektiği için 130-140 derece diyoruz, siz kendi fırınınıza göre düzenleyebilirsiniz dereceyi önemli olan ağır ağır pişmesi.<br />Sevgiler...Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-65428007573003437222012-11-03T03:12:36.924+02:002012-11-03T03:12:36.924+02:00Müge hanım aklıma takılan bir kaç yer var, fırının...Müge hanım aklıma takılan bir kaç yer var, fırının hangi katında pişmeli hamur? onlu grubu açarken pasta tabağı demişsiniz, mümkünse bu tabağın boyunun tam bir ölçüsünü verebilir misiniz? son olarak bir arkadaş 13-140 derecede kavruk oldu 150-160 derecede daha güzel oluyor demiş. Eğer zahmet olmazsa soruları cevaplayabilir misiniz. Çok teşekkür ederim.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-12505451572931655582012-10-25T21:07:43.139+03:002012-10-25T21:07:43.139+03:00selam,bayramınız mubarek olsun müge hanım.45 yaşın...selam,bayramınız mubarek olsun müge hanım.45 yaşındayım.tüm hamur işlerim güzel olur ve çevrem tarafından çok beğenilir. ama bu yaşıma geldim .hıyır hıyır ağızda dağılan bir baklava tarifine rastlamadım tutturamadım.eşimin vazifesi gereği çok vilayet dolaştım.arkadaşlarımın yaptıklarıda dahil istediğim damak tadını asla bulamadım.internet sitelerindede çok dolaştım çok tarif denedim olmadı.ta kiiiiiiiiiii yine sitelerde baklava tarifi ararken sizin siteye ulaşana dek... :) tarifi okudum yorumlara baktım.tamam bunuda deneyim dedim ve arefe gecesi yaptım (olmazsa başka yaparım diye)ama sonuç süperdi hatta çok çok çokkkkkk süperdi.bugün sabah bir tepsi daha yaptım.hamurun kendisi,açılması(tepsimin çapı 60 cm valla istesem dahada büyütebilirdim hamurun çapını açıldıkça ipek gibi oldu)pişerkenki kabarması,şurup döküldükten ve dinlendikten sonraki görünümü,ağzıda milföy hamuru gibi dağılması muhteşemdi.tarifin sahibi hülya hanımın ve size sonsuz tşkrler.bundan sonra bu tarifi hep kullanacağım.bu tarifi bizimle paylaştığınız için ALLAH razı olsun...İncinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-44706699174717087332011-08-29T13:51:03.928+03:002011-08-29T13:51:03.928+03:00yumurtasız baklava beni düşündürdü fakat denemek i...yumurtasız baklava beni düşündürdü fakat denemek istiyorum bugün arefe risk alıyorum ama umarım memnun kalırım sevgilerAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-75589259723022348312010-11-22T15:21:38.806+02:002010-11-22T15:21:38.806+02:00Sevgili Muhterem;
Şerbet malzemeleri kaynadıktan s...Sevgili Muhterem;<br />Şerbet malzemeleri kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 dk. kadar kaynıyor.<br />Güzel sözlerin için çok teşekkürler.<br />Sevgilerimle.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-63408186370591233112010-11-18T16:52:28.289+02:002010-11-18T16:52:28.289+02:00Sevgili Müge abla , baklavayı denedim ve ilk defa ...Sevgili Müge abla , baklavayı denedim ve ilk defa bukadar güzell açılan nakalva hamurum oldu , teşekkür ederim tarif için . Yalnız bir sorum olacaktı şerbet malzemelirinin hepsini br karıştırıp ocağa koyduktan sonramı 45 dk yoksa kaynadıktan sonra mı 45 dk pişireceğiz , şerbet kıvamım herzaman farklı olur bu konuda yardımcı olursanız artık baklava tarifim bir tane olacak :)))Muhteremhttps://www.blogger.com/profile/01008475449292121851noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-59310094746313608882010-09-13T15:35:04.101+03:002010-09-13T15:35:04.101+03:00ben denedim ama güzel olmadı.bence 40 bezi için yo...ben denedim ama güzel olmadı.bence 40 bezi için yorulduğuma degmezmiş.ben o yüzden BU TARİFİ TAVSİYE ETMİYORUM.malzemede yumurta olmadığı için galiba bezilerim açarken dagıldı.ama diğer tarifleriniz hakkında şu an için bişey diyemiyorum.betülhttps://www.blogger.com/profile/01134583050648795868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-49046324957832238792010-09-12T17:20:15.463+03:002010-09-12T17:20:15.463+03:00Müge Hanım
Tarifinizi karbonat ve tereyağ kullanar...Müge Hanım<br />Tarifinizi karbonat ve tereyağ kullanarak yaptım. Tatlı büyük övgü aldı. Yalnız şerbeti konusunda hala teredddütlüyüm, biraz akışkan oldu koyulaşmadı öyle.İlk gün şerbeti çekmedi fazla sonraki gün kendini topladı. Acaba limon suyu miktarı mı az?<br /><br />Ayrıca hazır baklavalar gibi kıtır değildi ama ev baklavası olarak herkes beğenerek yedi<br /><br />Tarif için teşekkür ederimAnonymousnoreply@blogger.com