tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post1470736563785603658..comments2024-02-25T20:07:55.973+03:00Comments on *.Hünerli Bayanlar.*: PatlıcanMüge Hünerhttp://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-17523717666473498022011-03-30T16:05:05.130+03:002011-03-30T16:05:05.130+03:00patlıcanın yaraları azdırdığını damarları büzdüğün...patlıcanın yaraları azdırdığını damarları büzdüğünü ve depresyona yol açtığını düşünüyorum.tabiatta hiç birşey gereksiz değildir ,zakkumda gereksi değildir fakat yiyen ölür.herşeyin bir hikmeti olması ,hikmeti olan şeyi miğdeye indirmemizi gerektirmez.hiç bir canlı(insan hariç) patlıcan yemez.hayvanlar bizim için ibretlikdir,programlanmış,ard niyetsiz en doğal hareket eden ,dolayıyle bizlere en doğru fikirleri verecek canlılardır.insandan başka hiç bir canlının patlıcan yememsinde mesaj gizlidir bence.patlıcan kanı bozar,srı ve siyah yapar,kanser yapar,cilti karartır,cüzzama,tümörlere neden olur.dileyen yer dileyen yemez.tercih meselesi tabiiki.<br />adanada patlıcan tüketimin arttığı yaz aylarında cinayetlerin artması tesadüf değildir.patlıcan içimizdeki şeytanı harekete geçirir.sufiler ruhun yükselmesi için patlıcan yemeyip eti azaltırlardı. veya et hiç yemezlerdi.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/06911495502644469690noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-8208002956510262842011-01-19T23:13:10.877+02:002011-01-19T23:13:10.877+02:00bu görseller yeniii!!! vee çook güzeller!!!bu görseller yeniii!!! vee çook güzeller!!!Yaseminhttps://www.blogger.com/profile/10163787622486798959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-61145930927802875642010-09-16T17:24:41.480+03:002010-09-16T17:24:41.480+03:00Sevgili Neşe;
İstanbul'un havası çok nemli old...Sevgili Neşe;<br />İstanbul'un havası çok nemli olduğu için, sebze kurutmak mümkün olmuyor ne yazıkki.<br />Kilis gibi, nem oranının çok düşük olduğu yerler, sebze kurutmak için ideal mesela :)<br /><br />Sevgiler.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-49111504792970880212010-07-05T16:52:59.694+03:002010-07-05T16:52:59.694+03:00Merhabalar.
Ben kuru patlıcan dolmasını çok sever...Merhabalar. <br />Ben kuru patlıcan dolmasını çok severim de :)<br />kendimiz evde patlıcanı kurutabilir miyiz? İstanbul un hava şartlarında kurur mu?<br /><br />kurutma şansımız varsa nasıl kurutabilirim bilgi verirseniz sevinirm.<br /><br />Sevgilerle Neşe...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-28308116605136229772010-06-07T22:18:08.081+03:002010-06-07T22:18:08.081+03:00Müge hanım bende bir patlıcan severim ama inan buk...Müge hanım bende bir patlıcan severim ama inan bukadar bilgi okumamıştım.Adana,Mersin,Osmaniye ve Hatay illerinde yetişen patlıcanın lezzeti çok güzel ve bostan ve kemer patlıcaları gibi acı değil hem boyları küçük olur içi kısmı çok beyaz olur belki biliyorsundur ama Osmaniyeli olarak çok iyi bildiğim için patlıcanı bilmeyenler bilgilensin diye yazdım sağlıcakla kalın elinize sağlık.Müjganmüjganhttps://www.blogger.com/profile/14120500093483459436noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-78679491801476185942010-05-27T23:08:32.851+03:002010-05-27T23:08:32.851+03:00Aaaah orayi okurken uyumusum herhalde ;o). Neyse b...Aaaah orayi okurken uyumusum herhalde ;o). Neyse bugün dedigim gibi aksam yemegi soguk büfeydi ve sofranin yildizi patlican salatasiydi. Tesekkürler.Tülinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-80708536302585756092010-05-27T13:39:43.149+03:002010-05-27T13:39:43.149+03:00Nedense bana 15'tan önceki patlıcanlar daha le...Nedense bana 15'tan önceki patlıcanlar daha lezzetli gelir, diğerleri çekirdekli ve kara oluyor.. Demek ki serada yetiştiği içinmiş.<br /><br />Güzel bilgiler için teşekkürler:)sahikahttp://www.kadinsanat.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-8679882567986996112010-05-27T11:18:08.789+03:002010-05-27T11:18:08.789+03:00Sevgili Yüksell;
Buzluğa közlenmiş şekilde koyabil...Sevgili Yüksell;<br />Buzluğa közlenmiş şekilde koyabilirsiniz.<br /><br />Sevgili Tülin;<br />Bir yanlış anlama söz konusu sanırım.<br />Patlıcanı kış aylarında, yani 15 Kasım'dan itibaren 15 Mayıs'a kadar yemek sağlıklı değil. Sıcak havaları sevdiği için, kış aylarında serada hormon kullanılıyormuş çünkü.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-76367420231493116432010-05-27T10:27:06.975+03:002010-05-27T10:27:06.975+03:00Merhabalar :)
Cok basarili bir arastirma yazisi o...Merhabalar :)<br /><br />Cok basarili bir arastirma yazisi olmus :)<br /><br />Patlıcan hamile bayanlara ve cocuklara da onerilmeyen bir sebze... En guzel tuketilen sekli ise tabii ki kizartma :)<br />Kozlemesi ile yapilan salata :)<br />Yenmemesi gereken tarihleri de sayenizde ogrenmis olduk :)Mutfak Önlüğühttp://www.mutfakonlugu.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-75968971333755154072010-05-26T23:41:31.570+03:002010-05-26T23:41:31.570+03:00Esse blog é uma docura!!!
Saudações.Esse blog é uma docura!!!<br />Saudações.Denise Dumonthttps://www.blogger.com/profile/15790869386464264415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-18145916550155914252010-05-26T23:31:21.815+03:002010-05-26T23:31:21.815+03:00Selam Mügecim,
patlican tarifini not ettim. Kismet...Selam Mügecim,<br />patlican tarifini not ettim. Kismet olursa yarin yapacagim. Patlican hakkinda bizi bilgilendirdigin icin ayrica tesekkür ederim. Kasim ile Mayis arasinda tüketilmesi salik veriliyorsa, biz mayis bitince yememeli miyiz? Turfanda olmadigi icin mi? Patlicanin tatlisini bile yapiyorlar yahu. Televizyonda görmüstüm. Patlican sünger gibi oldugundan ne ile pisirirsen onun tadini veriyor.Tülinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-71064050825815732752010-05-26T19:29:50.533+03:002010-05-26T19:29:50.533+03:00Mügeciiiigim...sen artik tamamen arastirmaci yazar...Mügeciiiigim...sen artik tamamen arastirmaci yazar kategorisine terfi ettin. Bilgiler harika,ama bende en cok kizartmasini seviyorum...ama közlenmisi de harika tabii...bui arada asagidaki sofrayi kacirmisim. Saatlerce inceledim durdum...süpersin....ellerine sagli, sevgilerimle<br /><br />zehraEyahttps://www.blogger.com/profile/09343720137846884428noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-40627634834321827262010-05-26T17:38:49.507+03:002010-05-26T17:38:49.507+03:00Bende patlıcangillerdenim, her çeşit yemeğini yapm...Bende patlıcangillerdenim, her çeşit yemeğini yapmaya çalışırım,faydalarını biliyordum ama bu kadarını bilmiyordum.Katkıda bulunduğun için çok teşekkürlerrr.Sevgilerrrrrr.....ANNEMİNELİhttps://www.blogger.com/profile/00488118281621355563noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-6422512607631936282010-05-26T16:25:50.871+03:002010-05-26T16:25:50.871+03:00İlle de patlıcan diyenlerdenim:) Ama bende bu kada...İlle de patlıcan diyenlerdenim:) Ama bende bu kadar çok faydalı olduğunu bilmiyordum. Saol bilgiler için:) Ben her türlü yemeğini çok çok severim. Sevgiler...Tümay Öztürkhttps://www.blogger.com/profile/00379593608410505376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-48479866646210922052010-05-26T15:30:15.220+03:002010-05-26T15:30:15.220+03:00müğecim patlıcanı çok severim ne zaman olsa yerim ...müğecim patlıcanı çok severim ne zaman olsa yerim oh artık mevsimide geldi laf aramızda bugun öglen yemekte yedim :))Sevil Şahinhttps://www.blogger.com/profile/03456633929495403286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-14228713845379241392010-05-26T15:23:36.096+03:002010-05-26T15:23:36.096+03:00patlıcanı çok severim ama bu kadar faydalı olduğun...patlıcanı çok severim ama bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum:))<br />öpüyorum canımZeynep'le Tariflerhttps://www.blogger.com/profile/04881743672120349061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-37731652167274012882010-05-26T13:25:54.452+03:002010-05-26T13:25:54.452+03:00Müge'ciğim;araştırmaların ve bizi aydınlattığı...Müge'ciğim;araştırmaların ve bizi aydınlattığın için teşekkürler.Süpersin, zaman ayırıp bunları bize sunmana bayılıyorum:)))))<br />Patlıcan sever olarak faydalarının kanıtlanmasına sevindim açıkçası.<br />Sevgiler.....Dilek CANDANhttp://www.dilektuttum.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-29248537192295082002010-05-26T12:20:16.551+03:002010-05-26T12:20:16.551+03:00Merhaba müge hnm bilgiler için çok teşekkür ederim...Merhaba müge hnm bilgiler için çok teşekkür ederim yalnız buzluğa koyabilecekmiyiz yada ne şekilde koyabiliriz bunun içinde bilgi verebilirseniz sevinirim teşekkürler<br />yüksel...yüksellhttps://www.blogger.com/profile/12766124236841701669noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-61533689380989090932010-05-26T12:20:16.550+03:002010-05-26T12:20:16.550+03:00bu yazının üzerine,bu akşam mutfağa girip muhteşem...bu yazının üzerine,bu akşam mutfağa girip muhteşem bir karnıyarık ve pilav-cacık üçlüsüyle menü yapıp bize ertesi gün sitende sunabilirsin:))<br />FatoşAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-4495350267427683772010-05-26T11:55:48.941+03:002010-05-26T11:55:48.941+03:00Bilgiler için cok teşekkürler..
Türk mutfagının va...Bilgiler için cok teşekkürler..<br />Türk mutfagının vazgecılmezidir patlıcan..<br />İmambayıldı sına doyum olmaz karnıyarığı hiç dile getirmiyorum bile..<br /><br />Sevgiler..SeViL ( sevdalitatlar )https://www.blogger.com/profile/05177219912947031401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-80140693037145533242010-05-26T11:35:53.310+03:002010-05-26T11:35:53.310+03:00Canım eline sağlık, çilek gibi çok faydalı ve kaps...Canım eline sağlık, çilek gibi çok faydalı ve kapsamlı bir yazı olmuş...Egeden Tariflerhttps://www.blogger.com/profile/15602163845041991138noreply@blogger.com