tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post8643390648246053151..comments2024-02-25T20:07:55.973+03:00Comments on *.Hünerli Bayanlar.*: Kadınbudu KöfteMüge Hünerhttp://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-18608104301798808942015-12-22T10:31:07.605+02:002015-12-22T10:31:07.605+02:00süper tarif olmuş tam misket köfteliksüper tarif olmuş tam misket köftelikmisket köfte tarifihttp://www.tarifbulabla.com/misket-kofte-tarifi.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-62135632590821139322013-04-03T07:14:58.811+03:002013-04-03T07:14:58.811+03:00Bence karisim yumurtasi 1 adet olsa bu kadar civik...Bence karisim yumurtasi 1 adet olsa bu kadar civik olmazdi. Tskler...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-82038076772003503842013-03-29T18:39:36.915+02:002013-03-29T18:39:36.915+02:00kadınbudu köfte benim de severek yediğim en güzel ...kadınbudu köfte benim de severek yediğim en güzel köfte çeşitlerinden. Herkesin el ve damak tadına göre değişse de soğanın kavrularak konması en büyük özelliğidir aslında. Bir de cıvıklıktan yana sorun yaşayanlar için, kıymanın suyunu tam çekmesi çok önemli.Sulu kalmaması için iyice kavrulduğundan emin olmak lazım.İçine yumurtanın sadece sarısını eklemek de çözüm olabilir. Akı kızartırken kullanılır.Handanhttps://www.blogger.com/profile/01488566461973248285noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-6656636847782866102012-09-19T18:00:29.818+03:002012-09-19T18:00:29.818+03:00Ellerinize sağlık çok teşekkür ederim tarifiniz iç...Ellerinize sağlık çok teşekkür ederim tarifiniz için ben kadın budu köfte tarifi ararken sizin tarifinize rastladım denedim ve çok memnun kaldım ben tarif daha akılda kalsın diye 1 su bardağı pirinci pilav yaparak hepisini ekledim kıvamı açısındanda çok iyi oldu. DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM ARKADAŞLAR.....SAHRAnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-84923871560248855762012-05-28T14:54:44.163+03:002012-05-28T14:54:44.163+03:00Hayır, ne yazık ki pişerken pirinçler pişmez.
Mutl...Hayır, ne yazık ki pişerken pirinçler pişmez.<br />Mutlaka haşlayarak ya da pilav şeklinde eklemeliyiz...<br /><br />Sevgiler.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-64302235225161045292012-05-28T14:29:15.922+03:002012-05-28T14:29:15.922+03:00eğer pirinci haşlamadan eklersek neyapabiliririz.k...eğer pirinci haşlamadan eklersek neyapabiliririz.kızartırken pişermı pirinçler.(acil cevap bekliyorum)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-28125661071529575522012-05-17T17:02:47.797+03:002012-05-17T17:02:47.797+03:00Merhaba;
Soğanları kavurmanıza hiç gerek yok. Çiğd...Merhaba;<br />Soğanları kavurmanıza hiç gerek yok. Çiğden çok daha lezzetli oluyor.<br />Izgara köfteye de çiğden koyarız mesela :)<br />Ben şimdiden eşinizden iltifatlar garanti diyorum.<br />Kolay gelsin...<br /><br />Sevgiler....Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-40698789591575995052012-05-16T19:22:05.384+03:002012-05-16T19:22:05.384+03:00Müge Hn. Ben bir Bay olarak eşime sürpriz yapmak i...Müge Hn. Ben bir Bay olarak eşime sürpriz yapmak istiyorum ve bunu da berbat etmek istemiyorum : )) Bir şeyi merak ettim sadece; soğanları önce kıymayla kavursak olur mu? Hani çok cıvık olmaması için. Sizin tarife göre soğanlar kavrulmadan malzeme ile karıştırılıyor.<br /><br />Teşekkür ederimAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-66303041546132934792012-04-30T15:30:26.991+03:002012-04-30T15:30:26.991+03:00Adsız;
Bulgur hakikaten iyi fikir! :)
Bulguru bir ...Adsız;<br />Bulgur hakikaten iyi fikir! :)<br />Bulguru bir tek çiğ olarak tüketmeyen :), bulgur aşığı biri olarak en kısa zamanda denemeli diyorum.<br />Çok teşekkürler...Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-22828898771196340802012-04-30T10:37:59.538+03:002012-04-30T10:37:59.538+03:00Hiç bulgurla yapmayı denedinizmi. Anadolunun bir ç...Hiç bulgurla yapmayı denedinizmi. Anadolunun bir çok yerinde Kadınbudu köfteyi bulgurla yaparlar. İnanın Çok daha lezzetli oluyor.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-589994336638498422012-02-13T13:43:56.586+02:002012-02-13T13:43:56.586+02:00kadınbudu köftenin yanına en iyi ne gider bilen va...kadınbudu köftenin yanına en iyi ne gider bilen varmı?deryanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-70371640326871349512012-02-12T16:06:39.156+02:002012-02-12T16:06:39.156+02:00Müge hn. yumurta eklemişsiniz cırcıvık oluyor beni...Müge hn. yumurta eklemişsiniz cırcıvık oluyor benim yaptıklarım..Sizinkini denemedim ama cesaret edemiyorum nedeni ne olabilir.Bir çok tarif denedim hep böyle harfiyen uyduğum halde..:( :/Elime alıyorum etrafa dökülüyor o kadar yani :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-35102636303743993902012-01-28T15:28:46.366+02:002012-01-28T15:28:46.366+02:00hayır üç yumurtayı içine kırmadım,hatta kıymam 500...hayır üç yumurtayı içine kırmadım,hatta kıymam 500gr olmadığı için 1yumurta kırdım.ama tadı çok güzel olmuştu sadece şekil vermekte çok zorlandım sebebini anlamadım.ellerinize sağlık müge hanım.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-12036888533431151142012-01-27T17:04:03.519+02:002012-01-27T17:04:03.519+02:00Merhaba;
Normal köfteden biraz daha yumuşak oluyor...Merhaba;<br />Normal köfteden biraz daha yumuşak oluyor harcı ancak lahmacun içi gibi değil tabi ki.<br />Acaba 3 yumurtayı da içine kırmış olabilirmisiniz ?<br /><br />SevgilerMüge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-51352667675228203692012-01-26T22:02:32.341+02:002012-01-26T22:02:32.341+02:00slm ben bugün bu tarifi denedim fakat yaptığım kar...slm ben bugün bu tarifi denedim fakat yaptığım karışım çok cıvık oldu(lahmacun içi gibiydi) bu yüzden güzel şekil veremedim neden böyle oldu acaba,böylemi olması gerekiyor yoksa???Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-19842004497786172752011-07-08T09:50:24.253+03:002011-07-08T09:50:24.253+03:00ben ilk kez tarifinize göre yaptım harika oldu. Pa...ben ilk kez tarifinize göre yaptım harika oldu. Paylaşım için teşekkürler...İlmiyehttps://www.blogger.com/profile/09987096773932459681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-26767531753695474042011-03-28T16:13:36.578+03:002011-03-28T16:13:36.578+03:00Ay Söylemeden edemeyeceğim,senin tarife göre bu k...Ay Söylemeden edemeyeceğim,senin tarife göre bu köfteden yaptım mükemmel oldu.Paylaşım için tşk ederim.<br /><br />bana da beklerim.Sevgiler,Aycanhttps://www.blogger.com/profile/17626286187533963262noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-83980982246933972472010-08-21T18:56:52.845+03:002010-08-21T18:56:52.845+03:00Dondurucuya vişne koyarken miktar az olmuyor elbet...Dondurucuya vişne koyarken miktar az olmuyor elbette. Kış boyu kullanacağım vişneyi donduruyorum.5-8 kg.arası. Tabi fazla miktar olunca tepside birbirine değmeden önce dondurup sonra torbalamak kaç günümü alır diye şöyle bir düşündüm :) Aslında yemek yapmak iki satırda anlatıldığı gibi pratik değil. Ömrümüzün 2/4 sini alıp götürüyor. Hem dondurucu o kadar dolu oluyor ki bir tepsi sığacak kadar yer olsa sığdıramadığım ürünleri yapacam :( Üstelik dondurucuya sığacak bir tepsi 33+24 ebatında bir tepsidir. Bu tepsiye vişneleri birbirine değmeden dizmeye kalksam yarım kilo vişne ya alı yada az biraz geçer. Bu durumda 5 kg. vişneyi dondurup toplamak işlemi 10 seferde gerçekleşir :) bir tepsinin donma süresi 1 gün olduğuna göre 10 günde ancak 5 kilo vişnenin işlemi biter gözüküyor :)<br />Mügecim bir işleme başlamadan matematiksel düşünmek zorundayım, yoksa bu ev hanımlığı işinin içinden asla çıkılmaz :)<br />Sevgiler...Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakalhttps://www.blogger.com/profile/15891847200329084970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-8022569153730064642010-06-14T16:58:42.471+03:002010-06-14T16:58:42.471+03:00ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANSENÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANSENAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-81487683050247360252010-06-14T11:55:25.211+03:002010-06-14T11:55:25.211+03:00Sevgili Özlem Hanım;
Dondurucuya vişne koyuyorum.
...Sevgili Özlem Hanım;<br />Dondurucuya vişne koyuyorum.<br />Vişneleri yıkıyorum, saplarını ve çekirdeklerini ayıklıyorum.<br />Sonra birbirlerine değmeyecek şekilde tepsiye diziyorum ve tepsi ile derin dondurucuya koyup, donduruyorum.<br />Daha sonra misket gibi tek tek donmuş vişneleri torbaya doldurup, uzun süre dondurucuda saklıyorum.<br />Bu şekilde ne kadar kullanacaksam o kadarını çıkarıp çözdürebiliyorum, hepsini birden torbaya koyup, dondurursanız, yapışıyor ve ayrılmıyorlar :)<br /><br />Umarım yardımcı olmuşumdur, sevgiler…Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-81225259523357002432010-06-14T10:17:33.517+03:002010-06-14T10:17:33.517+03:00Mügeciğim ellerinize sağlık, eşim pek sever:) anne...Mügeciğim ellerinize sağlık, eşim pek sever:) annem kıymasını kavurmadan yapıyor, o şekli benim daha çok hoşuma gitmişti:)<br /><br />Mügeciğim ayrıca desteğine, güzel yorumuna çok çok mutlu oldum, çok teşekkür ederim:))<br /><br />sevgilerimle...Haticehttps://www.blogger.com/profile/11640346155441095906noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-43080655184963094452010-06-13T03:14:14.771+03:002010-06-13T03:14:14.771+03:00Müge'ciğim,
Annenin ve senin ellerine sağlık, ...Müge'ciğim,<br />Annenin ve senin ellerine sağlık, nefis görünüyor. Türk mutfağının en güzel köftelerinden biridir kadınbudu köfte.Lezzetini bilmeyenlere duyurulur. <br />Hazırlama şeklinde biraz farklılıklar olsa da aşağı yukarı benim tarifimde böyle.<br />Sayfamda sana verilmiş bir armağan var. Kabul edersen çok mutlu olurum.<br />Çok sevgiler,IŞILCA TATLARhttps://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-25250766665062146462010-06-12T20:14:55.264+03:002010-06-12T20:14:55.264+03:00slm müge hanım benım sıze bır sorum olacak donduru...slm müge hanım benım sıze bır sorum olacak dondurucuya vişne koyuyomusunuz koyuyosanız nasıl hazırlanıp koyuluyo cevabınız ıçın şimdiden çok teşekkür ederimözlemnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-83791632108713944122010-06-11T11:45:44.502+03:002010-06-11T11:45:44.502+03:00lezzetini bilemem ama görüntüsü hiç göze hitap etm...lezzetini bilemem ama görüntüsü hiç göze hitap etmiyorAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-41862513607646184442010-06-11T10:05:49.917+03:002010-06-11T10:05:49.917+03:00Hayırlı cumalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz görü...Hayırlı cumalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.<br /><br />Saygılar.fuat gencalhttps://www.blogger.com/profile/10510790024758671745noreply@blogger.com