tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post7145307233704505884..comments2024-02-25T20:07:55.973+03:00Comments on *.Hünerli Bayanlar.*: Izgara KöfteMüge Hünerhttp://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-2715522495337119442011-06-16T22:52:26.994+03:002011-06-16T22:52:26.994+03:00Güzel bir tarif, ellerinize sağlık. Ancak köfte ız...Güzel bir tarif, ellerinize sağlık. Ancak köfte ızgara yapıldığı zaman sıvıyağda kızartılmaz, yağsız tavada arkalı önlü pişirilir ya da doğrudan ızgaranın üzerinde kendi yağıyla yapılır. Bu yüzden kanımca bu tarif için 'köfte kızartması' tabiri daha uygundur.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-22814922460807218692009-09-01T20:37:41.046+03:002009-09-01T20:37:41.046+03:00Feridun Bey;
Her iki değerli yorumunuz için de ayr...Feridun Bey;<br />Her iki değerli yorumunuz için de ayrı ayrı teşekkür ederim.<br />Düdüklü tencerem yok henüz ama normal tencerede önerdiğiniz şekilde mutlaka yapacağım.<br />Ben tavuğu, sadece su, tuz ve karabiber ile haşlayıp bulyon yapıyordum, sizin tarifiniz eminim çok daha güzel olur.<br /><br />Tekrar teşekkürler.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-34355794212497249332009-09-01T19:51:07.994+03:002009-09-01T19:51:07.994+03:00Tavuk Suyu Cikartmak,
Bence piyasada satilan &quo...Tavuk Suyu Cikartmak,<br /><br />Bence piyasada satilan "bulyon"lar iyi bir yapimci firmadan ise OK...<br /><br />Ama bir tavugu dudukluye koyup, icine elinize ne geciyorsa, havuc, patates, sovan iri iri kiyilip konup, sevdiginiz birkac baharat, ornegin: karabiber ve kekik gibi, konup 30 dakika kadar once biraz hizli sonra cok nazli (yani duduk dolu dizgin gitmeyecek) piserse hem sovus tavuk etiniz hemde bulyon'unuz hazir olur. <br /><br />Bir dener misiniz?<br />FeridunUnknownhttps://www.blogger.com/profile/17586998131318425240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-28624149595503897182009-09-01T19:44:44.541+03:002009-09-01T19:44:44.541+03:00Nefis Yorumlar, paylasmanin guzelligi burada...
J...Nefis Yorumlar, paylasmanin guzelligi burada...<br /><br />Jeofizikci bir arkadasim bana benim annemin yaptigi yaprak dolma kadar lezzetlisini kimse yapamaz demisti. Ilkin hepimiz gibi bende onun damak zevkini annesine baglamistim. Ikinci kez ayni kelami edince, neden boyle soyledigini sordum. Cevap: <br />"Bizim Nigde'deki bagimizdaki asmalarin damarlari eksi yapraklarini cok iyi bilir onlari toplarda ondan" oldu. Anne huneri, bilgi veya uzun yillarin deneyimi ile birlikte gelisiyor zahir. Hepinize esen gunler, aydinlik yarinlar dilerim.<br /><br />FeridunUnknownhttps://www.blogger.com/profile/17586998131318425240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-31150602522306223182009-09-01T11:23:41.515+03:002009-09-01T11:23:41.515+03:00Köfteye çok sevdiğim taze naneyi koymayı hiç denem...Köfteye çok sevdiğim taze naneyi koymayı hiç denemedim. Eminim yakışır...<br /><br />Anne köftelerinin gizli sırrı, yaparken kattıkları sevgi ve o ellerde biriken yılların tecrübesi herhalde.. belki bizim de anneliğimiz "yıllandığında" köftelerimizin lezzeti de annemizinkilere yaklaşır, ne dersiniz?<br />sevgiler...Papatyahttps://www.blogger.com/profile/00083626245245873989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-62986730895951473852009-07-29T00:06:14.176+03:002009-07-29T00:06:14.176+03:00Muge Hanim,
Tevazu en degerli hunerlerinizden biri...Muge Hanim,<br />Tevazu en degerli hunerlerinizden biri oldugu kanisindayim.<br />Tarif cok guzel ama biraz nane artirilsa belki daha iyi, cok ince kuplenmis aci sivri biber de iyi olabilir.<br />Bir sozum Naile hanima:<br />Patlican, biber illa yagda kizartilmaz, ustlerine biraz z.yagi surulmus her turlu sebzeyi tuz ve biber ekerek izgarada yapabilirsiniz.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/17586998131318425240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-50893192389659168552007-06-19T11:16:00.000+03:002007-06-19T11:16:00.000+03:00Sevgili Zerrin, Banu ve Pınar;Hepinize aynı yanıtı...Sevgili Zerrin, Banu ve Pınar;<BR/>Hepinize aynı yanıtı yazmak istedim, çünkü ortak noktamız annelerimizin elinde bir hokus pokus olduğu ve ne kadar uğraşsakda onlar gibi lezzetler yapamadığımıza inanmamız. allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-23365455328771763002007-06-13T10:11:00.000+03:002007-06-13T10:11:00.000+03:00Anne yemekleri gibisi var mı? İnsan çocukluğunda a...Anne yemekleri gibisi var mı? İnsan çocukluğunda alıştığı tatları arıyor bir ömür boyu.<BR/>Köfte sevmeyen ben köfte canavarı oldum resmen hamilelikten sonra:) Et yediğim için çok seviniyorum:) Hamilelik başlangıcında bu durum beni kara kara düşündürüyordu:)<BR/>sevgilerPınarın Kulubesihttps://www.blogger.com/profile/09959872475348075364noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-20330481257381746522007-06-12T20:10:00.000+03:002007-06-12T20:10:00.000+03:00merhaba canım bende annemin yaptığı köfteyi çok se...merhaba canım <BR/>bende annemin yaptığı köfteyi çok severim çok lezzetli oluyor.<BR/>anneciğnin ellerine sağlık <BR/>afiyet olsun sevgiler..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-5507284828861217702007-06-12T15:20:00.000+03:002007-06-12T15:20:00.000+03:00Sevgili Müge, annelerimizin yemeklerini hep özlüyo...Sevgili Müge, <BR/><BR/>annelerimizin yemeklerini hep özlüyoruz değil mi.. ben de annemin köftesini çok severim. Ama bir türlü aynısını yapamadım. Sanırım onların ellerinde hokus pokus var :))<BR/><BR/>Patlıcan kızartması pek güzel olur. Ama domates sosunda sarımsak olmazsa olurmu yahu :))) Sen yapmışsan olmuştur.<BR/><BR/>Anneciğinin ellerine sağlık<BR/><BR/>sıcacık sevgiler...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-88507876068850468192007-06-12T13:45:00.000+03:002007-06-12T13:45:00.000+03:00Nailecim,Bulyon bende çok fazla kullanmamaya çalış...Nailecim,<BR/>Bulyon bende çok fazla kullanmamaya çalışıyorum, ama domates sosu sarımsaksız (bana göre) hiç bir şeye benzemediğinden, eşimde sarımsaklı sevmediğinden kendimce böyle bir yol buldum. Pizza sosu hazırlar gibi özeniyorum sosu pişirirken, yeni keşfimde bulyon. <BR/>Birde küp şeklindeki bulyonların tadını sevmiyorum, maggie'nin kabartma tozu paketi gibi toz bulyonları var, köy tavuğu lezzeti diye. Dene bak süper, gerçekten tavuğu haşlamışsında suyunu kullanıyormuşsun gibi.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-83449442035932363812007-06-12T13:38:00.000+03:002007-06-12T13:38:00.000+03:00Müge'ciğim bende patlıcan kızartmasını çok sevenle...Müge'ciğim bende patlıcan kızartmasını çok sevenlerdenim ama ağır geldiği için çok fazla yapmaktan kaçınıyorum. Domates sosu ile harika oluyor gerçekten. Ben eskiden sarımsakla aram pek iyi değilken soğanla yapardım domates sosunu. Şimdi eşim sarımsağa alıştırdı sarımsakla yapıyorum. Hiç şüphesiz sarımsaklı olan soğanlıyı geride bırakır. Tavuk bulyonlu da kulağa hoş geliyor, ben hazır gıda olduğundan bulyon kullanmamaya çalışıyorum ama tavuk suyu ile eğer yapılsa nasıl olur sence?<BR/><BR/>Köfteler de çok güzel bu arada..Anonymousnoreply@blogger.com