tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post4607880986309820409..comments2024-02-25T20:07:55.973+03:00Comments on *.Hünerli Bayanlar.*: Asma Yaprağında Karamelize Soğanlı SardalyaMüge Hünerhttp://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-21600983084406746132011-02-21T20:24:32.190+02:002011-02-21T20:24:32.190+02:00süper görünüyosüper görünüyoMERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİhttps://www.blogger.com/profile/03527170057380630486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-81194889274875479102011-02-16T11:27:58.464+02:002011-02-16T11:27:58.464+02:00Cok afilli bir tarif gercekten...Sanki hafif zor g...Cok afilli bir tarif gercekten...Sanki hafif zor gibi geldi, ama cesaretimi toparlayip denemem lazim haftasonu.Deneyimde sasirtayim azicik arkadaslarimi :))Peritozuhttps://www.blogger.com/profile/13479173956247688898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-9494084676044404172011-02-12T17:56:09.299+02:002011-02-12T17:56:09.299+02:00Gezgin sizi ziyaret etti. Sizi aramızda görmekten ...Gezgin sizi ziyaret etti. Sizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.Gezginhttp://www.beyzaninyemekleri.com/index.php?yemektarifleri=resimliyemektarifleri&alan=muhabbet&muhabbet=42noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-39539795779613179912011-02-04T11:55:18.865+02:002011-02-04T11:55:18.865+02:00blogunu işyerinde işim olmadığı için az önce tesad...blogunu işyerinde işim olmadığı için az önce tesadüfen buldum...<br />MÜKEMMELSİN...<br />FOTOĞRAFLARIN DA ÖYLE....<br />artık takipteyim, önce bir "önceki kayıtlar"ı hatmedeyim de :)))<br />Nilsun<br />www.kukilatte.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-25539606216905297812011-02-03T15:07:39.412+02:002011-02-03T15:07:39.412+02:00Sevgili Gülçin Hanım;
Asma yaprağı olarak bende si...Sevgili Gülçin Hanım;<br />Asma yaprağı olarak bende sizin bahsettiğinize yakın bir şey kullanıyorum. Kayınvalidem yazın bolca yıkayıp, süzdürüp, poşetlere koyuyor ve derin dondurucuya kaldırıyor.<br />Yapraklar derin dondurucudan çıkarıp, oda sıcaklığında bekleyince yosun gibi :) yumuşak bir kıvama geliyor yani tam sarılacak gibi oluyor.<br />Ben herkesin evinde böyle bir imkan olmadığını düşünerek, kolaylık olsun diye tarifte salamura yaprak dedim.<br />Sizde kendi evinizdeki yaprakları yarım saat kadar kaynar suda bekletip kullanabilirsiniz.<br />Şimdiden afiyet olsun.<br /><br />Çok sevgilerimle.Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-21656689194508290312011-02-03T11:11:47.359+02:002011-02-03T11:11:47.359+02:00Yine ellerinize sağlık. Okurken ağzım sulandı doğr...Yine ellerinize sağlık. Okurken ağzım sulandı doğrusu. En kısa zamanda mutlaka denemeliyim dedirten bir tarif. Bende Işın hanımla aynı düşüncedeydim okurken acaba taze sardalyayı tavada bir iki çevirdikten sonra yapsak olurmu diye. Sizde aynı doğrultuda görüş belirttiğinize göre olur sanıırm :) Bu arada bir soru salamura yaprak yerine biz yazları taze asma yapraklarını hiçbirseysiz katlayıp kavaozlara koyuyoruz ve kışın yaprak sarmalarını o şekilde yapıyoruz. Acaba diyorum salamura yaprak yerine bu tür hazırlanmış asma yapraklarından kullanabilirmiyiz ?Gülçinhttps://www.blogger.com/profile/11137910318183643591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-5034853942117941992011-02-01T14:45:01.555+02:002011-02-01T14:45:01.555+02:00al benden de o kadar , önemsemediğim bir foto ya d...al benden de o kadar , önemsemediğim bir foto ya da kitap ya da tarif acaip rağbet görüyor şaşırıyorum : )minehttps://www.blogger.com/profile/00485220292168997106noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-69178349416656950042011-02-01T12:56:05.613+02:002011-02-01T12:56:05.613+02:00mügecim bir süredir hasta olduğumdan sitene uğrayı...mügecim bir süredir hasta olduğumdan sitene uğrayıp neler yaptığına bakamadım tatlım nasılsın?<br />canım bu tarifi ben ton balıklı olarak bir arkadaşta yemiştim gerçi tam seninki gibi degildi ama benziyordu <br />hani demişsin ya ton balıklı yapabilirsiniz diye bu nedenle yazdım yapın arkadaşlar lezzetli oluyor :))<br />canım ellerine sağlık sana ve tüm misafirlerine afiyet bal olsun<br />sevgilerimleSevil Şahinhttps://www.blogger.com/profile/03456633929495403286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-60593998591007347632011-01-31T21:41:22.822+02:002011-01-31T21:41:22.822+02:00benim aklım sofra dergisindeki tariflerinizde kald...benim aklım sofra dergisindeki tariflerinizde kaldı..ellerinize sağlık deneyeceğim..başarılarınızın devamını diliyorum..sevgilerimle..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-42573606838451780452011-01-31T12:59:43.761+02:002011-01-31T12:59:43.761+02:00Sevgili İzmirli;
Sen resmen bambaşka bir tarif olu...Sevgili İzmirli;<br />Sen resmen bambaşka bir tarif oluşturmuşsun :)<br />Ellerine sağlık diyorum ve afiyet olsun. İlham verebildiysem ne mutlu…<br /><br />Ayşe’nin Mutfağı;<br />Hayır, sertleşmiyor. Gayet güzel çıtır çıtır ve lezzetli oluyor.<br /><br />Herkese güzel sözleri ve önerileri için bir kez daha teşekkürler.<br /><br />Sevgilerimle…Müge Hünerhttps://www.blogger.com/profile/14900612209949723897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-69132471817218278322011-01-30T17:41:35.380+02:002011-01-30T17:41:35.380+02:00gezi yokmu ciftlige muge hanim,istanbuldaki ciftli...gezi yokmu ciftlige muge hanim,istanbuldaki ciftlik cok guzeldi,hem manzara,hem yemeklerAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-30299019556887953632011-01-29T21:15:14.012+02:002011-01-29T21:15:14.012+02:00Merhaba değişik bir tarif sarma yaprağı kızartılın...Merhaba değişik bir tarif sarma yaprağı kızartılınca sertleşmiyormu acaba ama görüntü çok hoşAyşe'nin Mutfağıhttps://www.blogger.com/profile/04137724291703032887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-19496864517678823392011-01-29T11:14:34.649+02:002011-01-29T11:14:34.649+02:00Haikaten bunu yapmak hüner işi diyorum, nefis görü...Haikaten bunu yapmak hüner işi diyorum, nefis görünüyor, işte gurmelil bu olsa gerek, sevgiler, güzel bir hafta sonu diliyorum.Afet Ergü Şaşmazhttps://www.blogger.com/profile/14781045524259514157noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-88481891922110788642011-01-29T10:49:29.862+02:002011-01-29T10:49:29.862+02:00sevgili müge hanım tarifiniz akşam denendi:))))
as...sevgili müge hanım tarifiniz akşam denendi:))))<br />aslında aklımda barbunla yapmak vardı ama balıkçının kalmadı demesi üzerine yeni arayış içine girdiğimde aklıma iglonun gurme karidesi ve akdeniz levreği geldi olur mu olmaz mı diye düşüne düşüne eve gelip hemen karidesi 10 dk haşaldım levreğide fırında 15 dk.pişirdim ardından hemen soğanları karamelize yapmaya başladım soğanlar kahverengi olunca 2kesme şeker ve 1kahve fincanı kırmızı şarap ekleyip 1dk.daha ocakta tutup aldım maydonozu telaştan unutunca:))) bir avuç kekik ileve ettim kısacası bu şekilde tadına varılmaz hem ana yemek hemde ara sıcak elde etmiş oldum sayenizde.. izmirden kucak dolusu sevgiler gönderiyorum ....İZMİRLİnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-47972610041036351552011-01-28T22:46:18.414+02:002011-01-28T22:46:18.414+02:00Asma yapragini sardalyaya hep cok yakistirmisimdir...Asma yapragini sardalyaya hep cok yakistirmisimdir. Annem mangalda pisirirken mutlaka asma yapraklarinin arasinda pisirir. Karamelize soganla da eminim cok yakismistir, mutlaka deneyecegim. Ellerinize saglik.megihttp://www.lindentea.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-6057133215014136762011-01-28T22:21:57.153+02:002011-01-28T22:21:57.153+02:00Merhaba Müge Hanım,
Size bir kez daha teşekkür etm...Merhaba Müge Hanım,<br />Size bir kez daha teşekkür etmek istedim. Patatesli ekmek tarifinizi denediğimden bu yana bizim evde başka ekmek istenmiyor. O kadar güzel oldu ki. Bir kaç arkadaşıma da yapıp hediye ettim. Sizinki gibi küçük ekmekler yapmak yerine ben tek ve büyük bir parça ekledim. Elinizin değdiği her şey lezzet kazanıyor. Çorbayı da not aldım en kısa zamanda denemek üzere. O berekitli elleriniz dert görmesin. Kızım Ada da bu kadar güzel ekmekleri anneye öğrettiğiniz için size kucak dolusui sevgilerini gönderiyor<br />Umur&Adaelif adahttps://www.blogger.com/profile/03133554980894145215noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-86965505441533728002011-01-28T20:40:11.508+02:002011-01-28T20:40:11.508+02:00ızgarada taze asma yaprağıylada oldukça lezzetli b...ızgarada taze asma yaprağıylada oldukça lezzetli bulduğum sardalyayı bu tarifle de kesin denemek isterim ellerine sağlık görüntüsü harika sevgilerimleAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10895885671457780904noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-45504062228926772062011-01-28T20:01:30.374+02:002011-01-28T20:01:30.374+02:00ismi nekadar güzelmiş bu tarifin:)ismi nekadar güzelmiş bu tarifin:)Zeynep'in Evihttps://www.blogger.com/profile/13439460658330069231noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-29691464279255073702011-01-28T19:42:38.904+02:002011-01-28T19:42:38.904+02:00Sunumunuz yine guzel gorunuyor, ama ben sizin de &...Sunumunuz yine guzel gorunuyor, ama ben sizin de "sosyetik" olarak tanimladiginiz bu tur tarifleri biraz zorlama tarif olarak goruyorum. Yine de sirf yenilik adina denenebilir.... Bir onceki corbada kavrulmus sehriye kullanma fikri cok hosuma gitti, onu da belirtmek istedim.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-77026628556761455482011-01-28T18:34:31.710+02:002011-01-28T18:34:31.710+02:00yine harika bi tarif, kendi tariflerimle sizin tar...yine harika bi tarif, kendi tariflerimle sizin tarifleri birleştirince mükellef sofralar kuruluyo evimde. damadımda her sofrada küçük dilini yutuyo. "siz böyle yanarlı dönerli sofralar hazırlarsanız evlenince ben bu evden hiç çıkmıyacağım" diyor. garibim kızımda böyle bi yetenek ve merak olmadığını bildiği için şimdiden yer yapıyo:))) her masada da sizin kulaklarınızı çınlatıyoruz. devamının gelmesi dileğiyle:)))sevda evkuran alphankurkahttps://www.blogger.com/profile/08178048814846271140noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-59335041215828909132011-01-28T16:15:24.911+02:002011-01-28T16:15:24.911+02:00çok değişik bir tarif olmuş.ellerine sağlık.çok değişik bir tarif olmuş.ellerine sağlık.lezzet sarayıhttp://lezzetsarayi.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-87321934701393450332011-01-28T15:56:06.757+02:002011-01-28T15:56:06.757+02:00Guzle bir sunum Ama ben sardalya bulsam direk ki...Guzle bir sunum Ama ben sardalya bulsam direk kizartiirm, yilla rvarki sardalya yiyemedim.<br />Sevgiler<br />Sefalezzet sefasihttps://www.blogger.com/profile/12507851879307302920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-77879168902660330552011-01-28T15:39:30.399+02:002011-01-28T15:39:30.399+02:00Cok hos gorunuyor. Kisa zamanda sardalya alip dene...Cok hos gorunuyor. Kisa zamanda sardalya alip denemek lazim...Aysehttps://www.blogger.com/profile/15362346920783409167noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-86108933769649676812011-01-28T15:30:15.121+02:002011-01-28T15:30:15.121+02:00Asma Yaprağında Sardalya duymuştum ama tarifi bu ş...Asma Yaprağında Sardalya duymuştum ama tarifi bu şekilde değildi tabii.Oldukça farklı bir tarif.Görünütüde her zaman olduğu gibi çok hoş.Ellerinize sağlık..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-861874002014943592.post-71254836371147032762011-01-28T14:40:35.033+02:002011-01-28T14:40:35.033+02:00sevgili müge hanım bana hafif pişmiş barbunlada g...sevgili müge hanım bana hafif pişmiş barbunlada güzel olacak gibi geliyor birde soğanı karamalize ederken içine biraz şarapta yakışır gibi akşama bir aksilik olmazsa:))))deneyip yarın sizinle paylaşacağımdan emin olun sevgiler...İZMİRLİnoreply@blogger.com