28 Aralık 2007

Tavuklu Spagetti

Tavuklu Spagetti

SPAGETTI AL PERMASANI DEL AHMETTO :)
Fotoğrafını görmüş olduğunuz muhteşem spagetti sevgili Ahmed'in eseri... Dolayısıyla isim babası da kendisi:)) Ahmed ne zamandır, "bir kaç spesiyalim var, spagetti, mantarlı pilav ve tiramisu gibi, bir gün yapayımda yiyelim" diyordu. Ama ben itiraf ediyorum, bu kadar olağanüstü bir lezzet beklemiyordum.
Açıkçası en meşhur aşçıların neden erkek olduğuna bir türlü anlam veremiyordum ama bu makarnayı yedikten sonra kıskançlığı bir kenara bıraktım:)
Makarnadan, fotoğraftaki şekilde iki tabak yedim dersem sanırım lezzeti hakkında bir fikir sahibi olursunuz:) Eşim ve Ahmed makarnanın fotoğrafını çekerken, Ahmed'in herkese paylaştırdığı ilk tabağı ben afiyetle götürdüm, fotoğraf çekme kısmı:) bitipte onlar yemeğe başladığında "e, sizi yanlız bırakmıyım bari:)" diyerek ikinci tabağıda tepeleme doldurdum, bir bayan olarak performansıma hayran kaldılar tabi. Makarnayı denemenizi mutlaka öneriyorum, muhteşem bir lezzet, kulaklarımı iyi şekilde çınlatacağınıza eminim.

& Bu yazı ile tüm sevdiklerimin, blog dostlarımın ve ziyaretçilerimin yeni yılını kutlamak istiyorum. Umarım yeni yıl hepimize en başta sağlık ve tüm hayallerimizi gerçeğe dönüştürme fırsatları ile gelir...

Malzemeler
  • 1/2 Paket Barilla Yassı Spagetti
  • 1/2 Kg. Tavuk But Eti
  • 1 Çay Bardağı Sızma Zeytinyağ
  • 2 (İri) Diş Sarımsak
  • 2 Orta Boy Domates
  • 2 Yemek Kaşığı Paprika Sosu
  • 5-6 Yaprak Fesleğen
  • Tuz
  • Parmesan Peyniri (üzeri için)
Yapılışı
  • İyice kızdırdığımız teflon tavaya yağı koyun ve yağıda kızdırın. Sarımsakları, tahta bir kaşık yada bıçağın yassı yüzü ile bastırarak çıtlatın ve kızgın yağın içine atarak 1-2 dk. kavurun. Sarımsakları yağın içinden alın.
  • Tavukların yağlarını ayıklayıp, jülyen şeklinde doğrayın. (Jülyen doğrama: yiyeceklerin ince şeritler şeklinde kesilme tekniğidir. Uzunluğu genellikle 4-5 cm kadardır.) İçinden sarımsakları çıkarttığınız yağa ekleyin ve yüksek ısıda karıştırarak pişirin.
  • Domateslerin; kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ve küp küp doğrayın. Pişen tavuğa ekleyin ve hemen altını kısın. Kısık ateşte biraz tuz ilavesi ile domatesler eriyinceye kadar pişirin.
  • Domateslerde pişince paprikayı ekleyin ve 1-2 dk. kavurun. İnce ince kıydığınız fesleğenleri ekleyin ve karıştırıp altını kapatın.
  • Makarnayı önceden al dante (çok yumuşak olmayacak, hafif dişe gelecek şekilde) haşlayın, sıcak sos ile karıştırın. Üzerini parmesan peyniri, kiraz domates ve fesleğen yaprakları ile süsleyin.

Tavuklu Spagetti

NOTLAR;
  • Makarna için bütün malzemeleri önceden hazırlayın. Malzemeleri sırayla ve beklemeden eklemeniz gerekiyor. Tavukları doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve suyunu süzdürün. Fesleğenleride ince ince kıyın.
  • Tavukları çok kızgın yağda kızartmak, su bırakmamasını sağlıyor, domatesleri ekledikten sonra altını kısmakda aynı şekilde domateslerin su bırakmamasını sağlıyor.
  • Sarımsağı doğramak yerine, üzerine bastırarak hafifçe çıtlatmak, yağa çok daha fazla aroma vermesini sağlıyor.
  • Makarnayı mutlaka sıcak servis yapın, eğer beklemeniz gerekiyorsa, sosu ve makarnayı ayrı ayrı şekilde bekletin, servis yapacağınız zaman da ayrı ayrı ısıtıp, masaya getirmeden önce karıştırın.

Soframızın ana yemeği makarna olduğu için ben salata ve ekmek dışında başka bir şey yapmadım, sadece Ahmed çok sevdiği için kayınvalidem sayesinde her zaman buzlukta bulunan İçli Köfte'lerden kızarttım. Kahkahalar eşliğinde yemeklerimizi yedik, tabi bu işten en kazançlı ben çıktım, hem nefis bir yemek yedim, hemde blogum için harika bir tarif ve fotoğraflar kazanmış oldum:)

24 yorum:

Adsız dedi ki...

Mügecim resimler ve anlatımın spagettinin çok leziz olduğunu gösteriyor Ahmet'in ellerine sağlık.Bende şimdiden senin yeni yılını kutluyorum canım öpüyorum seni.

Naile dedi ki...

Mügeciğim benim eşim de bu makarnanın kıymalı versiyonunu yapıyor, sos çok lezzetli oluyor gerçekten ama ben kıymasız halde yiyorum, tavuklu bana daha cazip geldi bir de o şekilde deneyelim bakalım :) Bu arada masan çok şirin olmuş, rengaren kyemek takımı menünüze çok uymuş.

NiNo dedi ki...

sagliklili mutlu huzurlu hayirli bir yeni yil dilerim
yeni yilda tum istekleriniz gercek olsun

sevgiler
nino

cekirdeksizuzum dedi ki...

hmmm nefis görünüyor...

MAVİ VE PORTAKAL dedi ki...

2008 sana ailene ve sevdiklerine mutluluk huzur ve sağlık getirsin inşallah.

Adsız dedi ki...

mrh müge hnm
bayılırım makarnaya mutlaka deneyeceğim;yeni yılınız şimdiden kutlu olsun aileniz tüm sevdikleriniz ve sizin için hayırlı güzel bir yıl olsun
gül

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

oooooh makarna olsun nasıl olursa olsun diyecektim ama böyle olursa daha da memnun olurum.ahmet arkadaşın ellerine sağlık.sen iki tabakta durmuşsun güzel.ben denge sağlayamıyorum makarna görünce tabiri caiz ise çatlayana kadar yiyorum desem yalan olmaz.afiyet olsun cnm .

Gönül dedi ki...

Yaşamın kaynağı .Sevgi ise sevgi bir tutku, tutku bir amaç, amaç bir şeyleri birileriyle paylaşmaksa, paylaşmak dostluk, dostluk hatırlamaksa eğer hep aklımdasınız! Yeni yılda da dostluğumuzun daha da pekişmesi ve ebedi olması dileğimle;



2008 yılının sağlıkkk ,mutlulukkk,başarıı ve bol kazanç getirmesi dileğiyleee vatanımız ve TÜRK MİLLETİ içinnn hepimiz için neşe dolu yıllar diliyorum.......

bu arada spagetti vede ismine bayıldım ellerinize sağlıkkkk yapanların:)) sevgilerimle

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

2007 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2008 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar

Özlem dedi ki...

Müge' ciğim ellerinize sağlık. Sofranız pek lezzetli gözüküyor.

Bu arada yeni yılını kutlar, sevdiklerinle beraber sağlıklı ve mutlu bir yıl geçirmeni dilerim .

Görüşmek üzere, sevgiler.

Aybike Ceylan dedi ki...

Yeni yilinizi kutluyor, daha nice guzel ve saglikli yillara hep birlikte diyorum.

Yeni yiliniz kutlu ve mutlu olsun.

Sevgilerimi gonderiyorum.

Ayrica ellerine saglik, harika olmus...

Nalan Kaplan dedi ki...

Müge'ciğim yeni yılda her şey gönlünce olsun, sağlıklı, huzurlu nice yıllar dilerim canım,sevgiler !

ebrulitatlar dedi ki...

Her yeniyıl bir başka güzel. 2008 sana hayatın boyunca unutamayacağın güzellikler yaşatsın. Yeni yılın kutlu olsun...

Selen dedi ki...

Şekerim,
Yeni foto tam kışa uygun ve çok şık olmuş. Sayfana da çok yakışmış.
Bu kapsamda 2008’in mutluluk, sağlık, başarı, bol kazanç ve mis kokulu yemekler getirmesi dileğiyle :)) İyi yıllar...

Ateş Mutfakta... dedi ki...

Ellerinize sağlık..MAkarna ve sofra çok hoş durmuş..

Yeni yılın sana ve sevdiklerine huzur,mutluluk, sağlık ve bol bol para getirmesini diliyorum hayatım..

Sevgiyle kal..Öpüldüüün..

Neslihan dedi ki...

Mügecim, sevdiklerinle birlikte, yeni ve mutlu başlangıçların olduğu sağlıkla, huzurla, sevgiyle geçecek bir yeniyıl dilerim
Sevgilerimle

Damak Tadı dedi ki...

Her yeni yıl,yeni tazelenen umutların,çoğalan sevgilerin habercisidir.2008 Yılıda böyle hep güzel olsun.Sana,ailene ve tüm sevdiklerine MUTLU YILLAR diliyorum...Hep mutlu kalın..

Sevgilerimle

MİNELİ dedi ki...

Canım arkadaşım yeni yıl sana ve sevdiklerine sağlık, mutluluk,başarı ve bol kazançlı bir yıl olsun inşallah.Yeni yılın kutlu olsun sevgilerimle iyi yıllar.

Adsız dedi ki...

müge nezamandır bakamamışım ne çok şey kaçırmışım

sinan beyin doğum günü etkinlik ürünleri süper olmuş
herzamanki gibi çok tatlı yazmışsın herşeyi
yeni yıl yeni güzelliklerle gelsiin
aynur-kuzey -ömerden
sevgiler

Bocuruk dedi ki...

Mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir yıl diliyorum.
Sevgilerimle...

Not: Bu hafta 2 kere senin pandispanya tarifinle pasta yaptım. Beni de hiç üzmedi:) Çok teşekkürler tarif için.

Unknown dedi ki...

Geleceği oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel,isteklerinize uygun ve sizi daha mutlu etmesi dileğiyle.
Mutlu yıllar...

Melek* dedi ki...

yeni yıl size ve sevdiklerinize mutluluk sağlık huzur getirsin

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Dostlar;
Yorum bırakan elleriniz dert görmesin:) Çok teşekkürler.
Bende tüm sevdiklerimin yeni yılını kutluyorum, yeni yılın hepimize en başta sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Çook sevgiler.

Adsız dedi ki...

PERMASANI DEL AHMETTO :) hheh Ahmede bak sen ya bu arada kuzum CresceNet dedi ki... olan yorumu sil spam o blaşmasın bloguna canım. muck

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin